Ingezonden door: Linda Rosink
02-04-2014

Stem op Imbali voor Lunetten

Imbali heeft stemmen nodig om door te kunnen gaan, klik op de link en help ons dit project aan te kunnen bieden aan Lunetten!

Info:
Imbali is een 4 weekse training in de bouwspeeltuin Fort Luna van Vooruit. Imbali richt zich op kwetsbare en ge´soleerde inwoners uit de wijken Hoograven en Lunetten. Hierbij kan je denken aan alleenstaande, werkloze moeders, ex-verslaafden en (ex)psychiatrische patienten. De training wordt gegeven door twee Zuid Afrikaanse professionals die al jaren werken met bewoners uit de sloppenwijken in ZA. Zij geven training in textielbewerking, ontwerpen en dragen bij aan de zelfredzaamheid en zelfverzekerdheid van de deelnemers.

Imbali wil creatieve design vaardigheden leren aan 24 deelnemers. Hierbij kan je denken aan batik, zeefdruk en blockprinten op textiel. Gedurende de training willen we deelnemers ondersteunen in het versterken van hun netwerk in de wijk. Door workshops in de avonduren voor andere wijkbewoners en een manifestatie voor alle betrokkenen en inwoners uit de wijk te organiseren bieden we ruimte voor ontmoeting, voorlichting en houden we een gezellige markt met gemaakte producten.

Imbali is een project van Kopa. We werken samen met veel partners. Onder andere Vooruit, Ludens, BS de Spits en Hotzo onderstrepen het belang en dragen uit eigen middelen bij aan Imbali.

Meer info >>Reageer op deze inzending