Ingezonden door: Theatergroep Lunetics
08-05-2014

Kennismakingscursus Improviseren

"Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven. Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur." (Keith Johnstone)

Improviseren is een kunst die we allemaal verstaan, maar die velen van ons lang geleden vergeten zijn. Net als fietsen verleer je het nooit helemaal, maar naarmate je het meer doet gaat het wel makkelijker af. Iemand die niet opziet tegen improvisatie ziet ook niet meer op tegen een nieuwe functie, een andere woonplaats, het leggen van nieuwe contacten of andere uitdagingen waar de uitkomst onzeker van is.

Speciaal voor mensen die in korte tijd hun improvisatiespieren (weer) willen trainen organiseren we een kennismakingscursus (theater)improvisatie. Hoewel er verschillende theaterwerkvormen (o.a. uit theatersport) gebruikt worden is het doel niet het maken van een voorstelling voor publiek. In deze cursus leer je allereerst hoe leuk het is om nieuwe dingen uit te proberen en samen met anderen te spelen. Spelen in de ware zin van het woord. Wedden dat je al meer blijkt te kunnen dan je dacht? Deze cursus start op basisniveau dus enige voorkennis of ervaring is niet nodig.

In 8 lessen van 2 uur komen de basisprincipes (theater)improvisatie aan bod die geoefend zullen worden met dramaoefeningen en klassieke theatersportgames. Hierbij moet je denken aan 'durven' te spelen, creatieve processen ('hoe kom je d'r op?'), het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel.

De lessen starten maandag 19 mei 2014 en vinden van 20.00 tot 22.00 uur plaats in Cultureel Centrum 'De Musketon', Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht.
Kosten: 100,- inclusief BTW.

Uitgebreide informatie en inschrijven: http://bit.ly/impro-mei2014
Direct opgeven is mogelijk via http://bit.ly/inschrijven-improviseren
Vragen kun je stellen door een email met je naam en contactgegevens (emailadres en telefoonnummer, liefst beide) naar info@lunetics.nl te sturen of te bellen 06-34944350.

Meer info >>Reageer op deze inzending