Ingezonden door: ik houd niet van voetbal
13-06-2014

ik word gek van dat getoeter

Het is half elf 's avonds en aan de furkabaan wordt luid getoeterd. Het excuus is voetbal.
Ik wordt er nu al helemaal mesjogge van.

Als je zo nodig moet toeteren in de nacht, ga dan alsjeblieft de hei op en laat mij met rust.
Reageer op deze inzending
Op 14-06-2014 schreef Toeter:

Hutje op de hei misschien? Het viel wel mee!
Niet overdrijven.
Op 14-06-2014 schreef Annet:

Mee eens, dat getoeter viel niet mee en hutje op de hei zou niet nodig hoeven zijn als mensen eens wat meer respect hadden.

De"-beep-"kinderen die dit aan het doen waren zijn overigens door meerdere buurtbewoners (ook voetballiefhebbers) tot de orde geroepen en de ouders ook..

Ze hadden een megafoon en waren daar met zo'n vuvuzela en alarmtoeter mee aan het spelen, en dat was een immense takkenherrie

wat mij betreft geniet zelf lekker van het voetbal, versier je huis lekker, vind ik als voetbalhater rook nog wel gezellig staan, maar zorg wel dat andere ook gewoon kunnen slapen als ze de volgende dag vroeg op moeten en wellicht niets om voetbal geven, of op een andere manier van hun avond willen genieten.

Komende wedstrijden zijn gelukkig niet zo laat op de avond..
Op 29-06-2014 schreef Andere Peter:

Pfff... Wat erg zeg. een beetje herrie door kinderen die op vrijdagavond om half elf een kort feestje vieren. Het moet niet gekker worden hoor.

Lekker blijven zeuren en meteen maar alvast een voorschot nemen op je ergernis voor toekomstige wedstrijden. Daar word je gelukkig van. Uit onderzoek is overigens gebleken dat negeren maakt dat je zo'n geluid minder hard zult horen, of zelfs helemaal niet. En in slaap zult vallen. Terwijl je erover opwinden alleen maar leidt tot de beleving van een veel harder geluid (dan er daadwerkelijk is).
Op 01-07-2014 schreef ik houd niet van voetbal:

Hoi @AnderePeter,

Ben het normaliter met je eens.
Maar als ze gaan carbiet-schieten is negeren toch vrij lastig
weblocatie

Anekdote:
Toen ze hier met carbiet begonnen ben ik de wijk uitgegaan: naar Vleuten. Klein rustig dorpje normaliter. Daar was het nog veel gekker. De hele jeugd stond buiten ballen tegen elkaar te trappen. Idiote ouders hadden een jochie van een jaar of 6 een megafoon in de handen gedrukt. Dat jochie rond en gilde op de top van z'n longen "WAKKER WORDEN!!!" in dat apparaat.
Nederland en voetbal: Compleet mesjogge.
Op 08-07-2014 schreef Andere Peter:

Aanstellerij om daarover te zaniken. Koop oordopjes of ga lekker in een ondergrondse bunker wonen als je moeite hebt met heet feestje van een ander.
Op 08-07-2014 schreef pluisje:

@ andere Peter en anderen.

Ik vind voetbalfans respectloze aso's. Ik heb zaterdag bij twee super bange diertjes gezeten, omdat er zo nodig vuurwerk afgestoken moest worden.

de wet is ook duidelijk:

De bekeuring voor onnodig toeteren bedraagt in 2014: € 90

Andere vormen van onnodig geluid kunnen bestraft worden met een bekeuring van: € 370

De boete voor vuurwerk afsteken is € 100.

Ik hoop dat de politie dus lekker gaat handhaven, de gemeente kan het geld goed gebruiken.

Dus nee ik ga niet in een bunker zitten of oordopjes kopen. Ik blijf bij mijn diertjes om deze te verzorgen, omdat het kennelijk nodig is hartje zomer. Omdat er een stel idioten echt geen idee hebben waar ze mee bezig zijn.

Vier lekker feest, drink een biertje juich, schreeuw lach bid en bewonder. Maar laat vuurwerk en getoeter op dat late tijdstip achterwege. Was het alleen maar voor alle honden katten en andere dieren die daar gewoon erg bang van zijn.
Op 09-07-2014 schreef B. Nieuwen:

Ik kijk de wedstrijden in een café in het centrum, waar ik ook gewoon meejuich met de rest van het publiek. Maar ik vind het verder ook niet zo nodig om daarna toeterend door de straten te gaan rijden of vuurwerk af te steken, al helemaal niet tot diep in de nacht. Dat mensen zich ergeren aan lawaai tot diep in de nacht kan ik me namelijk best voorstellen, vooral als men volgende dag vroeg op moet voor werk.
Omgekeerd moet het ook best een keertje iets rumoeriger kunnen zijn dan anders, tenslotte is het niet ieder jaar WK of EK. Maar zelfs in het centrum wordt steen en been geklaagd door enkele mensen dat er vanuit café's te veel lawaai komt als er wordt gescoord. Tja, ik weet niet waar die mensen warm van worden, maar ga dan óf met vakantie (naar Luxemburg bijvoorbeeld, die doen toch nooit mee), of ga niet in het centrum van een grote stad wonen als je niet tegen gejuich kan.
Nu ging het in dit onderwerp natuurlijk niet over het centrum van Utrecht maar over Lunetten, maar waar het in alle gevallen op neerkomt is dat men zich gewoon iets meer in een ander moet proberen te verplaatsen. De een wat minder snel op de klaagstoel, de ander gewoon niet van 1:00 tot 3:00 's nachts toeterend door de straten rijden (of liever helemaal niet toeterend rondrijden, want dat slaat eigenlijk helemaal nergens op).