Ingezonden door: Nico
24-06-2014

Laan van Kovelswade

Twee maanden terug is het eerste deel van de Laan van Kovelswade (fietspad langs de Waterlinieweg) opnieuw betegeld. Tot mijn grote verbazing zijn de tegels gisteren allemaal verwijderd omdat het pad geasfalteerd gaat worden. Fijn want de tegel waren alweer aan het verzakken. Marreh een beetje planning en co÷rdinatie had toch wel wat dubbel werk kunnen besparen.

Reageer op deze inzending
Op 28-06-2014 schreef Mozzer:

Een normaal mens kan het geld maar 1x uitgeven, maar de gemeente kan het wel x keer! Want het is toch niet je eigen geld, dus waarom zou je dan nadenken? Als ik dat op mijn werk zou doen, dan zou ik toch ander werk kunnen gaan zoeken...
Op 28-06-2014 schreef Rene:

Ik zag t ook. Vorige keer heeft t bijna 2 wkn open gelegen en nu weer. En dat in een gemeente die het onderhoud aan de openbare ruimte te duur vindt en groen wegbezuinigt. Wat een geldverspilling! En waarom eigenlijk asfalt?
Op 29-06-2014 schreef Andere Peter:

Zucht. Het is maar goed dat de gemeente aan onderhoud doet. Dat is geen geldverspilling. Dat is bittere noodzaak. De gemeenteraad (de kiezer dus) controleert de uitgaven van al dat 'niet-eigen' geld. De keuze voor asfalt past in het bredere beleid om fietspaden te verbreden, stroomlijnen en verbeteren. Dat is buitengewoon succesvol en wordt door de Utrechtse kiezer zeer gewaardeerd.

In die aanbesteding van dit type projecten is inderdaad wel eens te weinig aandacht voor het directe belang van de gebruiker. Men kiest voor de goedkoopste bouwer, niet voor de bouwer die het snelst klaar is of die de minste overlast voor gebruikers en omwonenden garandeert. Dat vind ik wel een gemis in die aanbestedingen. Echter: dit meewegen en niet alleen naar het goedkoopste bod kijken, zou de totale prijs natuurlijk alleen maar verhogen. De gemeente doet dus precies wat haar hier verweten wordt: op de centen letten.
Op 01-07-2014 schreef Robb:

Lees eens goed peter.
Het gaat erom dat ze het beter in 1 keer hadden kunnen doen. En niet eerst tegels en maanden later asfalt.