Ingezonden door: Lilian van de Zande
15-08-2006

Er zit muziek in Lunetten

Oftewel I Canti timmert aan de weg .

Een impressie van de opwarmronde gegeven door onze dirigent:
?Kom jongens, we gaan beginnen,... Even rekken van armen en benen en nek, dan klinkt het straks niet zo beroe...eh, dan klinkt het allemaal wat voller in mijn oren. Zeg, hoe oud zijn jullie? Dat kan wel wat soepeler hoor! Zo, en dan nu de opwarming voor de stem. Kom op alten, vorige week zongen jullie nog de D dus de F halen jullie nu ook wel, en niet van die benauwde gezichten; blijven lachen!?

Nee hoor, zo gaat het er echt niet aan toe bij ons koor. Onze dirigent let er zeker op dat zijn kostbare tijd nuttig besteed wordt, en wij willen natuurlijk ook wat van hem leren, want anders staat ie ook maar zo verloren te zwaaien. Verder geeft hij goede aanwijzingen op het gebied van stemontwikkeling en ademhalingstechnieken. Ons repertoir bestaat nu voornamelijk uit popsongs en musicals. Maar af en toe een klassieke stap zijwaards gaan wij zeker niet uit de weg. Wij brengen ons repertoir graag ten gehore en hebben minstens twee keer per jaar een optreden. E?n optreden rond Kerstmis met natuurlijk kerstliederen en ??n keer aan het eind van ons sezoen. Ons optreden wordt ondersteunt door de zelf bedachte choreografie van onze dirigent en creatief aangekleed door ons crea-team ter plaatse.

Ons koor is vier stemmig. Wij hebben sopranen, alten, lage alten/tenoren en bassen. Op al deze stemgroepen is er nog plaats voor nieuwe enthousiaste leden. Daarvoor
is I Canti stevig aan de weg aan het timmeren. Wanneer u ons koor life wilt horen met o.a. liedjes uit ons repertoir van het afgelopen seizoen, dan kan dat op de Wijkdag van Lunetten, 26 augustus a.s.
Ook kunt u een avond komen meedoen of luisteren op onze repetitie avond, elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Baanbreker, Eifel 26-28. Hiervoor dient u eerst even concact op te nemen met onze dirigent Marc Hoogsteden, telefoonnummer 030 24 204 78, zodat wij weten dat u komt.

Wie weet tot ziens bij I Canti!
Lilian van de Zande