Ingezonden door: Henry
20-10-2014

Sint Maarten Lampiontocht Waddenbuurt

Op 11 november viert Utrecht het feest van haar Stadspatroon Sint Maarten met diverse activiteiten voor jong en oud. Sinds 2001 is in Utrecht het Sint Maartenberaad actief. Wijkactiviteiten rondom Sint Maarten worden gestimuleerd.

Ook in Lunetten wordt Sint Maarten jaarlijks gevierd. Meest in het oog springend is de jaarlijkse lampiontocht door onze wijk van groepjes kinderen. Deze kinderen doen hun uiterste best om zo mooi mogelijk Sint Maartenliedjes te zingen. Om daarna iets lekkers uit de mand te mogen pakken bij het huis waar is gezongen. Bewoners die aan hun deur kinderen willen ontvangen, maken dat kenbaar door een kaars voor het raam, een fakkel of pompoen in de tuin, of spannende versiering aan de gevel.

In de WADDENBUURT vindt de jaarlijkse lampiontocht plaats tussen 18.30 uur en 19.30 uur. Vanaf 18.00 uur t/m 20.00 uur is op de doodlopende zijstraat van Engelsmanplaat (plek van de kinderkerstmarkt) een kraampje ingericht. Gezellig verlicht, een knisperende vuurkorf en Sint Maartenmuziek.

Voor kinderen is er gratis warme chocolademelk, voor ouders eventueel koffie of thee. Een leuke plek dus om te starten, om even langs te lopen of om af te sluiten.

De mooiste zelfgemaakte lampion wordt om 19.45 uur beloond met een prijs!

In jullie wijkdeel geen Lampiontocht? Kom gezellig langs op de Engelsmanplaat!

Voor meer info: lampiontocht 030 2871208 / kraampje: 06 20540553.

Meer info >>