Ingezonden door: Miek
13-11-2014

Blaffende hond snachts

Ik hoor snachts vaak een hond eindeloos blaffen. Hij zit volgens mij buiten ergens in een tuin in Lunetten. Ik heb er niet zozeer last van, maar vind het vooral sneu voor het beest. Klinkt niet alsof hij het leuk vindt. Herkent iemand dit? Iemand een idee waar hij zich bevindt?

Reageer op deze inzending
Op 13-11-2014 schreef Buschauffeur:

't Zou schelen als Miek vertelt waar zíj zich bevindt.
Op 13-11-2014 schreef Hippo:

De hond wordt in elk geval gehoord in het zuiden van de wijk, soms tot aan het centrum van de wijk.
Op 13-11-2014 schreef Robb:

Ik heb er ontzettend last van. Het is echt niet normaal. Uren lang geblaf.
Op 13-11-2014 schreef Martijn:

Ik heb altijd het idee dat de blaffende hond van het asiel vandaan komt, als het beter te horen is hoor ik de spoorwegovergang namelijk ook.
Op 25-11-2014 schreef Ingrid:

Deze hond blaft vanaf, schrik niet, DownUnder bij de plassen! Wij werden er tureluurs van. Een keer de politie gebeld maar deze deden niks omdat we niet aan konden geven waar de hond zich bevond.

Paar weken daarna weer dat geblaf. Vriend is op de fiets gestapt en is gaan zoeken. Kon regelrecht naar DownUnder fietsen. Weer politie gebeld, geloofde vriend niet want geluid kon toch niet zo ver reiken?? Wel dus. Hond blaft op werkelijk alles wat voorbij komt. Prima zo een waakse hond maar dit wordt lastig.

Melding was doorgezet naar wijkagent, alleen niets meer van vernomen. We horen de hond nu af en toe nog steeds maar slapen minder met raam open ivm winter.

Hebben jullie er nog last van? Kon nog weleens informeren wat met onze melding is gedaan.

Lijkt ons genoeg om de hond achter een geblindeerd hek te zetten, dan slaat hij minder vaak aan. Ik denk niet eens dat de eigenaar van DownUnder dit weet... Tenzij de wijkagent de melding doorgezet heeft
Op 26-11-2014 schreef Miek:

Toch Down Under dus. Ik hoorde de hond twee weken geleden nog enkele nachten aanslaan. Soms wel drie kwartier achter elkaar een blaf waarvan ik denk dat de hond in paniek is. Naast overlast vind ik het ook sneu voor de hond. Ik hoop dat hij in de winter binnen zit. Misschien maar eens informeren bij Down under, wie weet zijn ze zich nergens van bewust.
Op 27-11-2014 schreef Ingrid:

Zeker sneu voor de hond, blaft uren achter elkaar en eind van de nacht is het beestje zelfs hees. Hij / zij heeft diens taak in ieder geval goed verstaan, waken.

Verbaasd me wel dat omwonenden van de boerderijen daar er nog geen melding van gemaakt zouden hebben? Ik denk niet dat de eigenaar van DownUnder dit weet.

Maar vriend heeft zelf bij de hond gestaan en het was hem echt. Als vriend stil stond was er niets aan de hand maar enige vorm van beweging en het dier sloeg weer aan.

Als jullie ook melding doen? Zal ooit, als ik het niet vergeet, als ik langs DownUnder kom ook eens naar binnen lopen. Wel zo netjes om te melden. Heb de hond nu overigens al een tijdje niet meer gehoord.