Ingezonden door: Made Schagt
15-11-2014

Sint Maarten De Wadden positief verlopen

Sint Maarten was er weer, 11 november op verschillende plekken in Lunetten. Diverse groepjes kinderen deden hun uiterste best zo mooi mogelijk te zingen, om daarna iets lekkers te ontvangen.
In wijkgebied De Wadden werd de lampiontocht alweer voor de 10e keer gehouden. In de wijk was geflyerd en op de Engelsmanplaat was wederom een feestelijk verlicht kraampje ingericht, waar onder meer gratis chocolademelk, koffie en thee te verkrijgen was. Een houtvuur en Sint Maartenmuziek zorgde voor een bijzondere sfeer.
Om 19.45 zijn prijzen uitgereikt voor de mooiste zelfgemaakte lampions. Neve Boerkamp en Nienke van Westing hebben de prijzen gewonnen. Beiden hadden een paddestoellampion gemaakt.
“Wij kijken terug op een zeer gezellig verlopen Sint Maartenactiviteit”, zegt Henry van Houten. “De loop zat er gelukkig weer goed in. Daarover was vooraf enige twijfel ontstaan. Omdat er in Lunetten onvoorzien ook een andere Sint-Maarten-activiteit was. De initiatieven hebben elkaar niet gebeten. En dat is maar gelukkig ook. Veel wijkbewoners zetten zich immers belangeloos in voor dergelijke initiatieven. Het Sint Maarten Beraad – initiatiefnemer van de andere activiteit - heeft voor volgend jaar wél een betere afstemming op andere wijkactiviteiten toegezegd. Volgend jaar dus weer Sint Maarten in de Waddenbuurt”, zo sluit Henry van Houten af.

Reageer op deze inzending