Ingezonden door: Claudia M.
20-11-2014

Helicopter vannacht?

Heeft iemand enig idee waarom die helicopter mij vannacht rond 3.30 uur uit de slaap heeft gehaald en gehouden? Het ding heeft zeker 20 minuten lang boven onze wijk (vulkanenbuurt) gehooverd en ik kan me ook niet voorstellen dat ik de enige ben die hier wakker van is geworden...

Er stond ook een politiewagen midden bij ons in de straat geparkeerd, maar ik kan nergens enige berichtgeving hierover vinden. Was het dievengilde soms weer op pad?

Reageer op deze inzending
Op 20-11-2014 schreef Jan Willem:

Je was zeker niet de enige! Ik heb er ook lange tijd van wakker gelegen en weet ook niet wat er aan de hand was.
Op 20-11-2014 schreef Sander:

hi,
Er hing een helikopter boven lunetten die op zoek was naar een gestolen Audi.
Die is later teruggevonden buiten lunetten.
Helikopter is op zoek gegaan naar inzittenden. Helaas niet gevonden.  
Voor meer info deze website
Op 20-11-2014 schreef nieuwsfreak:

Kijk op rtvutrecht.nl
deze website
Op 20-11-2014 schreef John:

Ja wij hebben ook wakker gelegen. Sliep ik net in, kwam hij weer over.... Wij, en wel meer gezinnen, moeten de volgende dag naar het werk. En de kinderen weer naar school. Kunnen ze de bewoners van Lunetten niet boven die gestolen Audi stellen?? Het is niet de eerste keer dat we ruw wakker worden gemaakt! Ik vind het niet kunnen. Als het gaat over een verdwenen kind of volwassene, ja dan begrijp ik het wel dat gaat voor...
Op 20-11-2014 schreef J. Welem:

De politie heeft waarschijnlijk meer beweegredenen gehad om hier zo'n grootschalige klopjacht voor uit te voeren dan slechts een gestolen auto. Waarschijnlijk is er het vermoeden dat de daders meer op hun kerfstok hadden dan alleen autodiefstal, of dacht men hiermee een netwerk aan proffesionele autodieven op te kunnen rollen (wat dan over meer dan één auto gaat). Ook wordt dit type auto vaak gebruikt als vluchtauto bij veel zwaardere misdrijven dan alleen autodiefstal, dus misschien probeerden ze dat met deze klopjacht te voorkomen. Inderdaad vervelend dat er om dit tijdstip zoveel lawaai was, maar wie weet is hiermee iets voorkomen wat nog veel vervelender zou zijn.
Op 20-11-2014 schreef far:

Ik was er wakker van geworden. Als het alleen om een autootje gaat vind ik dat belachelijk. Iets anders is het als het om grove misdrijven gaat zoals we in het Utrechtse helaas wel eens meegemaakt hebben met onze vriend (not dus) de verkrachter of zelfs moord.
Op 21-11-2014 schreef Nimby:

...todat je eigen auto gestolen wordt. Dan wil je ineens wel dat de politie de heli inzet.
Op 21-11-2014 schreef Claudia M.:

Bedankt voor de reacties. Tja, of het hier een simpel autodiefstalletje betreft valt te betwijfelen. Bij de georganiseerde misdaad zijn deze auto's immens populair en worden gebruikt bij o.a. afrekeningen in het criminele circuit. Volgens mij kun je als eigenaar deze auto's beter vastnagelen of in de garage zetten met 220V erop! Enfin, dit was het dus. Namens de feestcommissie bedank ik de heren rovers in het bijzonder voor een verstoorde nachtrust van mijzelf en mijn buurtbewoners en wens hen al het slechte wat er te wensen valt. Ga werken voor je geld en blijf van andermans spullen af!
Op 21-11-2014 schreef Sylvia :

Hallo, ook wij zijn naar ons gevoel uren wakker geweest door die helicopter.
En het is knap waardeloos kinderen wakker wij wakker en de volgende morgen weer op tijd op.
En het is niet de eerste keer zo'n heli s'nachts en/ of s'avonds.  
En wat waardeloos is, is dat je ook niet weet waarom.
Dat las ik dus net pas.
Op 27-11-2014 schreef Retpokileh :

Diverse reacties geven mij het gevoel dat het niet nodig is om achter kleine (als het kleintjes zijn) crimineeltjes aan te gaan omdat we er blijkbaar last van hebben.

Waar wellicht een aantal overheen stappen is de vraag waarom er überhaupt helikopters van de politie door de lucht zweven s'nachts rond 03.00.

Osporing verzocht, de krant en buurtgenoten waarvan keer op keer de auto is gestript (ja in Lunetten) kunnen u vast verder helpen in de beeldvorming.
Op 04-12-2014 schreef Frank:

Ten eerste vliegen er regelmatig trauma helicopters over Lunetten naar het UMC, het is dus niet altijd politie.

Verder werd er een jaar geleden op het forum nog veel gesproken over inbraken. Daar lees ik de laatste tijd weinig over. Wellicht dat klopjachten van politie hier een bijdrage aan leveren?

Ik lag net als de meesten lekker te slapen om 3.30 en had nergens last van. De mensen die het gehoord hebben sliepen waarschijnlijk niet al te diep. Is dat het probleem van de helicopter of komt dat omdat je uberhaupt slecht slaapt?
Op 23-04-2015 schreef Ingenieur :

Vanochtend was er rond 06.30 ook een helikopter wolde toeren aan het uithalen boven Lunetten. Iemand een idee waarom?