Ingezonden door: Made Schagt
22-12-2014

Een kinderkerstmarkt 'in weer en wind'

Afgelopen zaterdag vond de 5e editie plaats van de kinderkerstmarkt aan de Engelsmanplaat. “De kraampjes waren vooraf al snel vergeven” zegt Henry van Houten, één van de initiatiefnemers. ”Voor het eerst hadden wij een bescheiden wachtlijst. Kraampjeshouders hebben goed hun best gedaan om kraampjes aanlokkelijk te maken. De kerstsfeer spatte eraf. Ten opzicht van vorige edities waren er ook veel doe-kraampjes: van het rijgen van een notenketting tot ballengooien; van het versieren van cupcakes tot buttons maken; van een miniworkshop met kurken tot Dennenappels kleuren; van poppenspel tot mini-breien. Tevens was de mysterieuze waarzegster – volgens bezoekers heeft zij soms iets weg van Ellen Löwik - weer van de partij. Dit jaar met opvallend veel positieve voorspellingen! Ook de traditionele wensboom blijkt goed gevuld. “Dat alle wensen mogen uitkomen!”, zegt ‘uitbater’ Welmoed Roolvink. “De opbrengst van de wensboom gaat naar Serious Request”.
Zangeres Monique Pouw heeft een deel van de muzikale omlijsting voor haar rekening genomen. Het kinderpubliek werd daarbij actief betrokken.

De 5e editie van de Kinderkerstmarkt verliep voor wat betreft het weer nogal wisselvallig. Kraampjeshouders hebben aan het eind van de dag grillig weer moeten overwinnen. “We hebben een extra grote tent laten komen van Doenja. Om de kinderen en bezoekers eventueel extra beschutting te geven. Dit is niet voor niets gebleken. Toch hebben wij veel vrolijke gezichten gezien! En hoewel het weer niet de hele middag op onze hand was, hebben veel mensen de weg naar onze kinderkerstmarkt weten te vinden. Een winteractiviteit blijf altijd een uitdaging met enige weerrisico. Maar vanwege de positieve inzet van veel ouders is de kinderkerstmarkt weer vlekkeloos verlopen. In 2015 zet de organisatie zich dus weer in voor de 6e editie van de kinderkerstmarkt.”, zo sluit Henry van Houten af.


Reageer op deze inzending