Ingezonden door: Thijs Dingemans (bron: Utrecht dichtbij)
02-03-2015

Politie zoekt, betrapt, achtervolgt en arresteert autokrakers Lunetten

UTRECHT - Op klaarlichte dag kreeg de politie zaterdagmiddag melding van twee auto-inbraken in Utrecht. Dit leidde tot een speurtocht en een heftige achtervolging, waarbij een van de verdachten nog werd geschept door een auto.

De politie kreeg zaterdagmiddag rond 13.00 uur melding van een auto-inbraak op het Zwarte Woud in Lunetten in Utrecht. Agenten waren ter plaatse aan het speuren naar verdachten. Hierop kwam wederom een auto-inbraak op heterdaad binnen, ditmaal aan het Reiderland. Twee verdachten zouden zich uit de voeten maken in de richting van Hoograven.

Meerdere agenten waren inmiddels gealarmeerd en waren aan het uitkijken naar deze twee verdachten waarvan het signalement inmiddels bekend was. Op t Goyplein werden twee jongens gespot die vermoedelijk betrokken waren bij beide autokraken. Bij het zien van de politie rende n verdachte naar het benzinestation en de ander vloog Hoograven in.

Heftige achtervolging

De politieman aarzelde geen moment en zette de achtervolging in. Zonder goed uit te kijken stak de verdachte t Goyplein over en werd daarbij geschept door een aanrijdende auto. Ondanks deze levensgevaarlijke actie en een hevig geschrokken automobilist verbijsterd achterlatend, krabbelde de verdachte weer op en rende er vandoor.

Arrestatie

Niet lang daarna kon deze 14-jarige jongen aangehouden worden. Het gaat hierbij om een 14-jarige jongen uit Utrecht. De andere verdachte (16) was inmiddels verdwenen in Hoograven, maar werd niet veel later ook aangehouden. Beide jongens komen uit Utrecht.

Beide minderjarige verdachten zijn overgebracht naar het bureau. Hun ouders zijn eveneens in kennis gesteld. De 14-jarige verdachte die geschept was door een automobilist is nagekeken in het ziekenhuis alvorens hij naar het politiebureau moest.

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 03-03-2015 schreef luuk:

Mooi, dikke kans dat het niet de eerste keer is dat deze gasten dat doen.
Vast ook niet de laatste keer.
Voor mij geen volkswagen meer, leuke autos maar ze breken hem elke keer open.