Ingezonden door: Bezoeker
07-09-2015

Graag een leuke winkel erbij!

Nu de Dio weg is staat er weer eens een pand leeg. Het lijkt wel een rode draad die door het winkelcentrum loopt. Steeds maar weer een leeg pand. Vraag mij af waarom er geen enkel bericht staat over de Dio.... Maar goed ik kwam er toch nooit.... Niet zo populair. Merk dat ik ook steeds vaker richting hoograven ga. Ben wel al heel blij met de trekpleister in het winkelcentrum. Dat is al een stap in de goede richting. Dus twee lege panden of eigenlijk drie lege panden naast elkaar. Die kunnen natuurlijk niet leeg blijven.

Ik ben helemaal voor de HEMA of nog beter een Action!

Waar kiest u voor?

Reageer op deze inzending
Op 07-09-2015 schreef Alex:

Wat dacht u van een goede:
Doe het zelf winkel, een lekkere bakker, een échte slagerij, een schoenwinkel annex stomerij, een second hand store of een administratiekantoortje.

Behoefte genoeg maar niet haalbaar voor kleine ondernemers met een gevraagde huurprijs van € 2.000,- ex BTW. Voor wie werk je dan? Voor de vastgoedondernemer met z'n dikke vierwielaandrijving.
Of ben ik nou zo sceptisch met panden die al 30 jaar geleden zijn gebouwd voor +/- fl. 100.000,- ?
Op 07-09-2015 schreef Buschauffeur:

Helemaal mee eens Alex.
Je zou eigenlijk een soort glijdende huurprijs moeten hebben. Afhankelijk van de omzet van de neringdoende.
Zo geef je beginnende bedrijven ook een kans.
Op 07-09-2015 schreef Remko:

Ik kan er wel van genieten, die steeds weer terugkerende discussie  
Op 08-09-2015 schreef Hans G.:

Zeg @Buschauffeur, en wat dan, ga je een leuke omzet draaien dan moet je extra betalen? Het is hier geen Korea.

Die 2k huurprijs is een vraagprijs, en is zeker weten onderhandelbaar.
Op 09-09-2015 schreef Remko:

Action gaat hem niet worden, site van action: Te klein en niet bereikbaar.
"Voor verdere expansie is Action op zoek naar winkelruimtes met een BVO van ongeveer 1.000 m² (op één niveau) met detailhandel bestemming, in plaatsen met 8.000 inwoners of meer. Ook in plaatsen waar we reeds gevestigd zijn. Goede bereikbaarheid voor zowel consument als trekker-oplegger combinatie is vereist."
Op 12-09-2015 schreef Bezoeker :

Aha dus het pand is maar 166 vierkante meter? Nee dan gaat het niet gebeuren. Vraag mij wel sterk af welke winkel (keten) het dan wel ziet zitten om zich te vestigen in Lunetten. Ik geloof dat biologische winkels een toekomst hebben hier in Lunetten. Hoewel Dio ook een groot assortiment had qua "natuurlijke" verzorging kwam het niet in mij op om daar te kopen. Gewoon omdat het op de een of andere manier onaantrekkelijk was daar binnen te stappen. Maar een EKO Plaza zal het denk ik goed doen. Wat dan misschien wel weer ten koste zou gaan van de groente boer....
Op 12-09-2015 schreef mirjan1983:

Een Bagels en Beans lijkt mij wel een leuke toevoeging!
Veel studenten hier en die komen daar wel op af.
Op 13-09-2015 schreef Remko:

@Bezoeker, je zou natuurlijk wel wat muurtjs kunnen doorbreken en oude slijter en videotheek er bij trekken, Maar dan is het nog te klein en de logistiek is niet te doen (voor veel winkels een probleem).
Ik denk zelf dat een Jola Mode goed zou aansluiten bij de wensen van de bevolking van Lunetten.
Op 18-09-2015 schreef Bezoeker 2:

De afgelopen pakweg 10 jaar hebben in ons winkelcentrum achtereenvolgens deze winkels al hun deuren moeten sluiten: de doe-het-zelf-zaak, de hakkenbar/sleutelboer, de warme/banket-bakker, de slagerij, de Blokker, de dierenwinkel, de schoenenwinkel, de kledingwinkel... In die tijd is er wat alleen de Trekpleister voor teruggekomen, maar daardoor is de Dio nu dus weg.

Dat waren heus niet allemaal slechte, klantonvriendelijke ondernemers. Ze konden gewoon niet meer opboksen tegen de supermarkten en andere goedkope winkelketens.

Ik ben bang dat de vraag niet is wat voor leuke nieuwe winkel erbij zal komen, maar wat de volgende winkel is die moet gaan sluiten...  
Op 21-09-2015 schreef eikelenboompjes:

In deze wijk is de dierenwinkel en de blokker echt een gemis. Vooral als je kijkt hoeveel huisdieren er hier lopen. De omzet van de keten was te laag waardoor er winkels moesten sluiten. Het had niks te maken met dat deze vestiging niet goed liep. Dus terug die zaak! Een bakkerij zou ook fijn zijn :P  
Op 22-09-2015 schreef Hans G.:

Laat eens een marktonderzoek doen, wat heeft de wijk (bewoners) nodig, wat wilt men, welke ondernemer wilt (en durft) te investeren? Een bakker heeft weinig kans: bij de HV en AH is meer dan voldoende aanbod dus waarom apart naar de bakker gaan? Kledingzaak, biologische winkel, schoenenwinkel daar is te weinig aanloop voor (zeker met die huurprijzen moet je wel een bepaalde omzet halen). Ketens (zoals Blokker, HEMA) haken af, te kleine wijk (stad en Smaragdplein om de hoek). Wellicht een fitness (keten)?
Op 22-09-2015 schreef Remko:

Het probleem is dat consumenten wel van alles kunnen zeggen (dat ze willen), maar vervolgens heel anders doen (kopen). Het zal van een geïnteresseerde winkel moeten komen, die een gericht vestigingsplaatsonderzoek laat uitvoeren.
Op 22-09-2015 schreef soest:

Zou een koffietentje niet een goede toevoeging voor het centrum zijn?
Op 23-09-2015 schreef Remko:

Het hangt uiteraard af van oa huurprijzen en prijs van een bakkie leut, maar (laatst gehoord van een ondernemer) een koffietent moet wel iets van 250 kopjes koffie op een dag schenken wil het uitkunnen....
Op 10-10-2017 schreef Mieke:

Dit is een zinloze topic, het heeft geen zin om een winkel te openen in Lunetten want je krijgt slechts een handvol mensen in je winkel. Iedereen wil zo graag, maar uiteindelijk haalt vrijwel iedereen zijn brood, vlees etc bij de supermarkt.