Ingezonden door: Arjan Kleuver
30-09-2006

Wel of geen gezeur?

Beste medewijkbewoners,

Vanochtend bij de kapper. Altijd gezellig.
'Jij zit toch in de gemeenteraad?'
'Jazeker, voor D66.'
'Weet je waar jullie eens iets aan zouden moeten doen? Hier, aan die bocht in Zevenwouden. Er zit hier een snackbar, een kinderdagverblijf, een supermarkt, de papier- en glasbakken en de C1000. Dat geeft een partij verkeer en herrie! 's Zomers verlaten de laatste gasten om 3 uur 's nachts de kroeg en de volgende morgen om 6 uur begint de C1000 al met boodschappenkarretjes te rijden. Omdat iedereen fout parkeert in de bocht in Zevenwouden kunnen de vrachtwagens er niet door en die beginnen dus terecht ge?rgerd te toeteren. Het is een bende herrie hier! En het wijkbureau doet niks of veel te laat als je belt!'

Tja, denk ik dan. Als je naast een winkelcentrum gaat wonen moet je niet verbaasd zijn dat je wel eens wat hoort. We willen wel dat de winkels beleverd worden, dat de supermarkt op tijd open kan en we moeten ook ons papier en ons glas kwijt kunnen. Je kunt de gemeente niet overal de schuld van geven.
Maar er is wel degelijk een grens aan. Misschien zitten de snackbar, de glasbakken, de supermarkt en het kinderdagverblijf inderdaad t? dicht bij elkaar. Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen van andere bewoners in de directe omgeving van het winkelcentrum. Zijn de klachten terecht? Met alle plezier wil ik er werk van maken in de gemeenteraad, maar niet als er niks meer aan de hand is dan gebruikelijke 'overlast' bij een winkelcentrum.
Als de klachten terecht zijn, hoe gaat het wijkbureau ermee om (die zal ik zeker ook even bellen voor hun kant van het verhaal)?
D66 wil ook wel een buurtenquete houden om de klachten te meten. Hoe denken jullie over zo'n buurtenquete?
Kortom, mail of bel me, dan maak ik er serieus werk van!

Groet

Arjan
raadslid D66 Utrecht


Meer info >>Reageer op deze inzending