Ingezonden door: Hugo
07-10-2015

Dat is toch niet normaal?

Ik hoor vanmorgen op RadioM dat de lunettenbaan tot *eind januari* half geblokkeerd blijft. Nog een beetje winterweer erbij en we zitten tot maart ingeblikt hier.

Dat is toch niet normaal? Een wijk met 10.000 mensen laten woon-werken via 1 rijbaantje.

Was ik de enige die dit niet heeft zien aankomen? Had ik het moeten weten? zoja hoedan? en wat kunnen we nu nog doen om dit drama te beperken ?

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 07-10-2015 schreef Jo Lympos:

Ik heb een brief van de gemeente ontvangen waarin dat vermeld staat. Maar die is volgens mij alleen aan de omliggende straten gestuurd, niet aan heel Lunetten.
Inderdaad best lang en zelfs met de fiets onhandig, want het is nogal moeilijk oversteken als de auto's van twee kanten komen. Wat dat betreft ben ik wel blij dat het af en toe stil staat.. dan kom ik tenminste nog aan de overkant.  
Op 07-10-2015 schreef Andere Kant:

Het drama is compleet. Vanochtend 30 minuten over gedaan de wijk te verlaten. Ik overdrijf niet! Een taxichauffeur (bus met verstandelijk gehandicapte kinderen), was gestopt bij benzinepomp BP / Olympus. Kinderen waren erg verstoord!

Beter kunnen ze de busbaan (Brennerbaan), nabij de bouwspeeltuin Fort Luna tijdelijk openstellen. Richting Opaalweg, naar Smaradplein. Om van daaruit weer richting te zoeken, naar weet ik veel.......

Zo wordt Lunetten tenminste wel iets beter ontsloten.

Gemeente Utrecht: ideetje?
Op 07-10-2015 schreef ronald:

Kleine moeite om wat het leed te verminderen: de busbaan richting hoograven vrijgeven; dat kon tijdens de tour wel, waarom nu niet?
Op 08-10-2015 schreef Hugo:

Goed idee!

Ander ideetje: niet in de spits werken ?
Op 08-10-2015 schreef Shamila:

inderdaad een kleine moeite om de busbaan open te stellen.
ik vind het een goed idee. Hoe verzinnen ze het om zoiets te plannen. dit is dag 4 en we kunnen niet normaal wijk in of uit. Zelfs de bussen zijn de dupe van dit hele gebeuren.
Op 08-10-2015 schreef Buschauffeur:

Mededeling van Qbuzz:
Vanaf maandag 12 oktober wordt de busbaan Brennerbaan en Amethistweg open gesteld voor het autoverkeer. Alleen voor de richting van Lunetten naar Hoograven. Dit i.v.m de enorme stremming op de Lunettenbaan. De werkzaamheden aan de Lunettenbaan staan gepland tot eind januari 2015.
Op 08-10-2015 schreef Bernadet:

deze website
Op 08-10-2015 schreef jan reeel:

en wat is de aard / motief van deze door de gemeente veroorzaakte overlast??
Iig wordt lunetten en ook de omliggende wijken belast met n uitstoot van + 300%, overlast, onveiligheid tijdens oversteken daar wen onnodige files , met dank aan de gemeente en Groenrechts
Op 09-10-2015 schreef Buschauffeur:

Volgens de gemeente (wijkbericht):
Het asfalt op de Lunettenbaan is slecht en wordt vervangen. De waterverbinding onder de Lunettenbaan, een zogenoemde 'duiker', is oud en moet ook vervangen worden.
De Lunettenbrug heeft last van lekkages, deze worden gerepareerd. Tevens worden kabels en leidingen verlegd onder het fietspad aan de kant van de tennisbanen.

Door dit aantal werkzaamheden te combineren hoeven er maar één keer verkeersmaatregelen te worden genomen en blijft de overlast beperkt tot één periode (okt. 2015 - jan. 2016).
Op 09-10-2015 schreef Lunettenaar:

En dan dat grote bord met : "LUNETTEN BLIJFT BEREIKBAAR ".
valt een beetje tegen....
Op 10-10-2015 schreef hein van kruijsdijk:

Update Lunetten baan

Van de gemeente kreeg het BOL het volgende bericht.

Gezien de verkeerssituatie in Lunetten door de werkzaamheden aan de Lunettenbaan, zijn we als gemeente druk bezig naar het zoeken met oplossingen om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. We hebben op de site deze website een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden geplaatst. Misschien is het handig om jullie lezers naar deze site te verwijzen? We zullen de site verversen met actueel nieuws als dat er is.

Met vriendelijke groet,

Gonny Thijssen,
Communicatieadviseur Stadswerken

Gemeente Utrecht
Interne Bedrijven
Communicatiebureau
Op 10-10-2015 schreef hugo:

Ja inderdaad Lunettenaar, dat bord is wel een beetje misplaatst. Je hebt in ieder geval alle tijd om, terwijl je vaststaat, te lezen dat de gemeente vindt dat Lunetten bereikbaar is.  
Op 10-10-2015 schreef Hugo :

Ahhhh, nu snap ik het!

Utrecht: Fietsstad!
Op 11-10-2015 schreef Bernadet:

We zijn dan misschien wel bereikbaar, komt er alleen niet meer weg  
Op 11-10-2015 schreef Claudia M.:

deze website meldt dat vanaf maandag de Brennerbaan/Amethistweg open gaat als alternatieve route de wijk uit. Dat is in ieder geval al iets.
Op 12-10-2015 schreef Jacomine:

Ik heb vanmorgen gezien dat de Amethistweg richting stad inderdaad berijdbaar is, de andere kant op nog niet (tenminste om 8.15u op maandagmorgen). Dat heb ik toen ik er langs fietste gefotografeerd met mijn telefoon en die ben ik vervolgens verloren, daar in het gras bij bushalte Robijnlaan. Heeft iemand hem misschien gevonden? toen ik er een half uur later achter kwam was de telefoon al weg  
Op 12-10-2015 schreef Buschauffeur:

De andere kant op (richting Lunetten) zal, zoals al vermeld, NIET open gaan voor gewoon verkeer, want de problemen doen zich voornamelijk voor richting Lunetten uit.
Even goed lezen had dus een smartphone gescheeld.  
Op 14-10-2015 schreef Jacomine:

Wat een rot-reactie, buschauffeur. Ik was namelijk benieuwd op welke manier ze de weg toegankelijk zouden maken. Die foto had ik gemaakt om op Prikbord Lunetten te zetten, om daarmee te laten zien dat de drempel inderdaad weg is en er van de weg gebruik kan worden gemaakt.
Op 14-10-2015 schreef Andere Kant:

Mee eens! Jacomine!

Busschauffeur: als je het goed gelezen had, had het je ook geen domme opmerking gekost!
Op 14-10-2015 schreef Buschauffeur:

Sorry hoor, maar dit las ik (quote): [de andere kant op nog niet (tenminste om 8.15u op maandagmorgen). Dat heb ik toen ik er langs fietste gefotografeerd met mijn telefoon].
Mijn conclusie lijkt me dus gerechtvaardigd.
Op 15-10-2015 schreef Andere Kant:

Dan kom ik terug op mijn opmerking en stop ik met jouw semantische discussie (even Googelen, schat ik in, Buschauffeur). Je hebt een rotopmerking gemaakt!
Op 16-10-2015 schreef Buschauffeur:

Over rotopmerkingen gesproken...
Uw inschatting is een verkeerde. U zult versteld staan van het aantal doctoraal- en masterbullen onder de buschauffeurs.
Op 16-10-2015 schreef Hugo:

Beste Buschauffeur,

ik ken je zo niet.  

Meestal ben jij juist degene die een verhit meningen'-debat' terugbrengt naar feiten en redelijkheid.

Juist omdat we je niet zo kennen valt het extra op:

@Jacomine is zijn / haar telefoon kwijt geraakt en vraagt of iemand hem toevallig gezien heeft.
Een opmerking dat het kwijtraken van je telefoon je eigen stomme fout is, op z'n minst, onnodig. En als je degene bent die de telefoon kwijt is, zou je het makkelijk kwetsend kunnen vinden.

Nogmaals, gezien je normale 'stijl' kan ik me niet voorstellen dat je het zo bedoeld hebt, maar je zou het wel zo kunnen lezen.

@Jacomine niet zo happen joh. Je hebt vette pech en ik hoop dat hij toch nog gevonden wordt!

Hugo
ps heb je het nummer al geblokkeerd?
Op 17-10-2015 schreef Jacomine:

Ik heb mijn nummer meteen geblokkeerd. En ik zou nog eens opzoeken wat semantiek is. Want er kunnen dan wel buschauffeurs met ba/ma bullen rondlopen of voor mijn part gepromoveerd zijn, dat is dan duidelijk niet in de taalwetenschap  
Op 17-10-2015 schreef Buschauffeur:

Weer zo'n leesfout.
Ik heb dat woord nergens gebruikt.
Verder was de betekenis ervan mij welbekend.
Op 17-10-2015 schreef Jacomine:

Deze keer heb je helemaal gelijk Het woord semantisch was door iemand anders gebruikt!
Op 18-10-2015 schreef Theo Peeters:

Lunetten uit, altijd lastig.
Op 08-11-2015 schreef Robb:

Ach het is nog niks. Jullie denken dat deze file erg is?
Wacht maar als de gemeente in februari begint met het verbouwen van het goylaan tot boulevard met 1 eenbaansweg.
Bij Alle bijeenkomsten die de gemeente heeft georaganiseerd hebben ze een mooie digitale voorstelling laten zien met een verkeersmodel met 1300 autos per uur maximaal. Ik heb nu de tellingen binnen van december 2014. 2150 auto per uur!! Dus ga allemaal maar lekker slapen.
Op 10-12-2015 schreef Ed de Ridder :

En dan wordt 't Goylaan ook nog eenbaans