Ingezonden door: Organisatie Sint Maarten Waddenbuurt
16-10-2015

Sint Maarten Lampiontocht

Op 11 november viert Utrecht het feest van haar Stadspatroon Sint Maarten met diverse activiteiten voor jong en oud. Sinds 2001 is in Utrecht het Sint Maartenberaad actief. Wijkactiviteiten rondom Sint Maarten worden gestimuleerd.

Ook in Lunetten wordt Sint Maarten jaarlijks gevierd. Meest in het oog springend is de jaarlijkse lampiontocht door de wijk van groepjes kinderen. Deze kinderen doen hun uiterste best om zo mooi mogelijk Sint Maartenliedjes te zingen. Om daarna iets lekkers uit de mand te mogen pakken bij het huis waar is gezongen.

Wilt u kinderen aan uw deur ontvangen? Maak dat kenbaar door een kaars voor het raam, een fakkel of pompoen in de tuin, of spannende versiering aan de gevel.

UITNODIGING

In de WADDENBUURT vindt de jaarlijkse lampiontocht plaats tussen 18.30 uur en 19.30 uur.

Tussen 18.00 uur t/m 20.00 uur is op de doodlopende zijstraat van Engelsmanplaat (plek van de kinderkerstmarkt) een kraampje ingericht. Gezellig verlicht, met tafels en zitjes, een knisperende vuurkorf en Sint Maartenmuziek. Vorig jaar een gezellige drukte!

Voor kinderen is er gratis warme chocolademelk, voor ouders koffie of thee. Een leuke plek dus om te starten, om even langs te lopen of om af te sluiten.

De mooiste zelfgemaakte lampion wordt om 19.45 uur beloond met een prijs!

We vragen aandacht voor het goede werk van CliniClowns.

In jullie wijkdeel geen Lampiontocht? Kom gezellig langs op de Engelsmanplaat!

Voor meer informatie: 06 – 20540553


Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 08-11-2015 schreef tamara:

ik vroeg me af welke straat de start is van de tocht?
Groet
Op 09-11-2015 schreef Henry:

Hallo Tamara,

Hoewel gesproken wordt van een´lampiontocht´ is er geen sprake van een zogeheten optocht. In Lunetten wordt veelal in groepjes ca. 6 kinderen gewandeld. Vaak vriendjes-vriendinnetjes uit een klas. Of buurkindjes. Ouders lopen mee. Ook is er geen vaste route. Kinderen lopen enthousiast van deur tot deur. Soms loop je even met een groepje op. Soms kom je een groepje tegen. Dus dat is het idee....

Heb je geen papiertje in de bus gehad dan is het waarschijnlijk niet in jouw wijk. Kom dan lekker langs op De Wadden (en het kraampje). OK? Vorig jaar een gezellige drukte!