Ingezonden door: Vincent van Zeijl
19-10-2015

Consumptie bon

Graag zou ik een voorstel doen voor de winkeliers van Lunetten. Er zijn zoveel mensen die maar net rond kunnen komen elke maand. Soms zou ik ze wel een maaltijd of een kopje koffie aan willen bieden. Is het niet mogelijk om voor Lunetten een strippenkaart te maken. Je koopt b.v voor 5 of 10 euro een strippenkaart bij ons Italiaans restaraunt. Die geef je aan iemand die het zo hard nodig heeft. Die kan dan met die kaart een kopje koffie of een pizza punt halen. Het gebruikte budget wordt afgestreept door de winkelier en alles wat nog over is kan een andere keer gebruikt worden. Er is op deze manier geen risico voor de winkelier want de rekening is al betaald. En er zijn vast wel meer mensen dan ik alleen die graag eens iets weg willen geven aan een ander. Ik heb gezocht op internet en er bestaan alleen kadobonnen bij luxe restaurants. Hier gaat het juist om low budget. Reacties zijn welkom.

Reageer op deze inzending
Op 21-10-2015 schreef Alex:

Beste Vincent,

Een heel mooi idee en nobel dat je hiermee komt. Dat geeft je betrokkenheid zeer aan. Ook ik en vast ook andere wijkbewoners constateer dat er vaker en meer op diverse locaties in de wijk mensen rondlopen die tenminste de indruk wekken het niet 'breed' te hebben of hulpbehoevend zijn. Mijn vrouw en ik, maar ook (veel) andere vrijwilligers zijn wekelijks c.q. maandelijks bezig deze mensen te ondersteunen door onder andere de eetgroep op maandag en woensdag in de Musketon, de derde vrijdagavond in de maand (ook dineren in de Musketon), activiteitenprogramma's te bedenken door LWW (Lunetten Wil Wel)en uit te voeren op zondagmiddagen zoals meezingen, spelletjes spelen, cadeautjes leren inpakken e.d. en maandelijks onder auspiciën van de stichting Eet met je hart een gratis lunch aan te bieden voor oudere, eenzame mensen uit Lunetten en Hoograven. Deze mensen worden door ons -namens de stichting- persoonlijk benaderd en uitgenodigd. De eerstvolgende lunchbijeenkomst is op 8 november aanstaande, mede mogelijk gemaakt door La Lunetta.
Graag zouden we met jou van gedachten willen wisselen over de uitvoering van jou idee.
Met vriendelijke groet

Alex en Marieke
Op 22-10-2015 schreef Hugo:

Oh! Is die aardige Chinese? dame die altijd bij de AH stond met de straatkrant ook bij jullie aangeschoven ?
Opeens was ze er niet meer en dan gat je onwillekeurig toch dingen afvragen...
Op 10-12-2015 schreef Ed de Ridder:

Wat een briljant idee. Naast de opvang en hulp een persoonlijk één op één gift van een persoon. Niet op een gezette tijd, maar als iemand honger heeft deze mogelijkheid.