Ingezonden door: Made Schagt
30-12-2015

De Lunettense kinderkerstmarkt positief verlopen

Op 20 december 2015 vond de 6e editie plaats van de kinderkerstmarkt aan de Engelsmanplaat. “In aanloop naar de kinderkerstmarkt waren we erg zenuwachtig” zegt Henry van Houten, één van de initiatiefnemers, “Vorig jaar verliep de kinderkerstmarkt voor wat betreft het weer nogal wisselvallig. Kraampjeshouders moesten vorig jaar erg grillig weer overwinnen. Dit jaar bevonden wij ons gelukkig aan de andere kant van het weerspectrum. Het zachte weer heeft zeker bijgedragen aan het hoge aantal bezoekers. Alhoewel niet elke bezoeker nu direct moest denken aan warme erwtensoep en kruidige gluhwein”, zo grapt Henry van Houten.

Naast de sfeervolle verkoopkraampjes van kinderen, was er ook een afwisselend activiteiten-/knutselprogramma. Henry van Houten zegt daarover: “Als we deze editie vergelijken met de 1e in 2008, dan heeft de organisatie écht een sprong voorwaarts gemaakt. We hebben deze editie dan ook extra ingezet op een verbreding van activiteiten en een afwisselend podiumprogramma. Bezoekers hebben kunnen genieten van onder meer Flexdans op kerstmuziek, muziek op prachtige blaasinstrumenten en een ‘mini-verhaal-theater’. Vanwege de positieve inzet van veel ouders en enkele aan Lunetten verbonden organisaties, is deze kinderkerstmarkt erg fijn verlopen.`

Op de Engelsmanplaat stonden ongeveer 30 kinderkraampjes. Henry van Houten: “wij zagen een verschuiving van de verkoop van uitsluitend 2e hands speelgoed, naar kinderkraampjes met bijvoorbeeld zelfgemaakte kaarsen, wenskaarten, kerstknutsels en diverse zelfgemaakte lekkernijen. Omdat dergelijke kraampjes nog meer de kerstsfeer bekrachtigen, willen wij deze lijn voor volgend jaar vasthouden. Hier gaan wij tijdens de werving van editie 2016 actief op inzetten.

We hebben – zowel face to face als via social media – veel positieve feedback op de uitvoering gekregen. Dit daagt ons uit om daarop voort te borduren. Zo willen wij volgende editie onder meer ook betere invulling geven aan catering en aanverwante ondersteunende voorzieningen. Het hoge aantal bezoekers dit jaar, stuurt ons in die richting.

Overigens kan vast in de jaarplanner gezet, dat de volgende editie plaatsvindt op zondag 18 december”, zo sluit Henry van Houten af.