Ingezonden door: Maurice
06-01-2016

Veranderingen busvervoer per 2 juli

Per 2 juli gaat er het nodige veranderen met de buslijnen in Utrecht. De meeste bussen stoppen dan niet meer aan de centrumkant, maar aan de jaarbeurskant van het centraal station (ook bus 8). Bus 8 gaat in de spits om de 10 minuten rijden, niet meer 2 keer per kwartier. Je kunt tot 21 februari reageren op deze plannen. Meer informatie via de link.

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 08-01-2016 schreef Marijke:

Als je zo'n eind naar de stad kunt lopen hoef je ook niet met de bus.
Op 12-01-2016 schreef Dennis:

Maurice,
bedankt voor deze tip.
Om de geÔnteresseerde lezer en lijn 8-gebruiker wat zoekwerk te besparen citeer ik hieronder de toelichting die U-OV geeft voor de 10-minuten dienstregeling van lijn 8 vanaf 2 juli. Zie p. 57:
"Tussen de haltes Stadsschouwburg, Utrecht CS en Bleekstraat rijdt lijn 8 parallel aan andere lijnen. Voor de
zuiverheid hebben we daarom de bezetting op de drukste punten van de trajecten genomen waar lijn 8 de enige
verbinding is. Voor een stadslijn, die bovendien met gelede bussen rijdt, is de gemiddelde bezetting en zelfs de maximale gemiddelde bezetting in de spits niet hoog. Met een tienminutendienst met gelede bussen ontstaan geen capaciteitsproblemen. Een gemiddelde bezetting van rond 60 personen in een gelede bus in de spits op de drukste rit is voor veel stadslijnen gebruikelijk en acceptabel. Dit zal tussen Lunetten en Utrecht CS gaan voorkomen: ís ochtends naar Utrecht CS en ís middags richting Lunetten."

In de zomermaanden zal de drukte wel meevallen vermoed ik. In de wintermaanden moeten we dus rekening houden met een stampvolle bus tijdens de ochtend- en avondspits.
Op 26-01-2016 schreef Frank:

Je kunt natuurlijk ook gewoon met de fiets gaan, goedkoper en net zo snel.