Ingezonden door: buurtbwnr
01-04-2016

Timmerwerkplaats in de tuin

Aan achterkant Jungfrau begaande grond van appartementengebouw bij brug Inundatiekanaal wordt er in een tuin heel veel gewerkt aan houten objecten door twee lui. Ze maken met hun machines zo veel herrie dat ze zelf gehoorbescherming ophebben.

Mag dat wel want mijn buren en ik kunnen zo niet lekker in de zon zitten als zij wel 'lekker' in de zon aan het werk zijn.

Reageer op deze inzending
Op 07-04-2016 schreef wil:

Sowieso mag overlast veroorzaken niet, je kunt klagen bij de gemeente (toezichthouders), en/of de woningstichting als het om een huurwoning gaat.
Als het om een bedrijf aan huis gaat, kun je tevens een handhavingsverzoek bij de gemeente indienen. Een bedrijf aan huis mag in principe zolang dat geen overlast (lawaai, parkeren) voor de straat veroorzaakt en/of het aanzien van de straat aantast (rotzooi, opslag).
Op 10-04-2016 schreef Zonnig:

Dat specifieke schuren van hout schijnt eenmalig te zijn geweest. Verder werkt hij in zijn tuin wel regelmatig met een profi slijpmachine voor maken van gereedschap/sieraden? Die snerpende herrie is tot aan andere kant van het pand te horen. Bedrijf in je tuin kan/mag toch niet?
Op 28-05-2016 schreef Hugo:

Ik herken je vraag. Je wilt weten hoe 'sterk' je staat.
dat is niet alleen een juridische vraag. Uiteindelijk zijn (en blijven) het je buren. Iedereen heeft wel eens onhandig momentje. Moet wel bij een momentje blijven natuurlijk...

Vaak (niet altijd) snappen mensen best wat het probleem is als je het rustig en in alle redelijkheid aan ze attendeert. Dwing geen onmiddellijke oplossing af, maar laat het even 'inzinken'. Het is veel gemakkelijker rekening te houden met de buren als je dat zelf besloten hebt.

Mocht dat niet helpen :
Er is (oa. in Lunetten) een club actief van mensen die hartstikke goed om kunnen gaan met het oplossen en voorkomen van buren ruzies / irritaties (mediators). Gesteund door de gemeente.
Ik kan natuurlijk spontaan niet meer op de naam komen, maar loop even de musketon in en zoek een oranje folder op het prikbord.