Ingezonden door: Petra Oomen
04-06-2016

Fietsen op de stoep


Als ik met mijn honden door het Koppelpark loop, word ik regelmatig gestoord door mensen die fietsen op de voetpaden. Gisteren riep een fietser zelfs 'De wereld is niet van u alleen!' toen ik weigerde aan de kant te gaan.
Ook in de wijk fietsen mensen op de stoep. Zeker bij de scholen, waar ik in de buurt woon: keihard langs mijn huis en nergens op letten. Ouders van schoolgaande kinderen gedragen zich toch al asociaal met hun foutparkeren en wegrijden als ze schade veroorzaken aan je auto, maar met dat racen op de stoep en de voetpaden moeten ze toch echt ophouden.

Reageer op deze inzending
Op 05-06-2016 schreef I:

Ach. ...zo fijn om even te fietsen door dat heerlijke park. Zeker als je niet van lopen houdt door rugklachten. Gewoon beide even aan de kant,kost 1 minuut. Samen leven toch?
Op 08-06-2016 schreef Jacomine:

Ik moet altijd denken aan mijn vader die zeer slechtziend was en zich veilig waande op het voetpad waar hij dacht dat niet zou worden gefietst. Hij schrok zich altijd wezenloos als er vlak voor of naast hem een fietser opdook die riep dat hij dan maar uit zijn doppen moest kijken en dat z/hij heus wel uitkeek. De meeste mensen op een voetpad zijn niet slechtziend, ik weet het. Maar als je dan zo nodig moet fietsen waar dat niet mag, blijf dan ver weg van de mensen die daar lopen! Tenminste zo doe ik het dan maar.
Op 08-06-2016 schreef Petra Oomen:

Tja, inderdaad: je kunt een handicap hebben waardoor lopen moeilijk is en het kan zo handig zijn om een stukje af te snijden. Maar: op het voetpad gaan voetgangers voor, dus dan moet je maar heel langzaam fietsen. Wandelen doe ik graag, maar in het park zou ik meerdere keren in de berm moeten springen, als ik bereid was opzij te gaan.
Op 26-06-2016 schreef Buschauffeur:

Het pad langs de rand van park de koppel wordt vanaf de brug over het innundatiekanaal bij de oude Liesboschweg aangeduid als fietspad. Vanaf de andere kant heeft men het betreffende bord weggelaten. Dat geeft misverstanden.