Ingezonden door: Jaap Spaargaren
13-11-2006

Ruimte voor de driewielfiets alstublieft

Ik rij, helaas, op een driewielfiets.
Dat betekent, dat ik niet, zoals gewone fietsers zig/zag tussen objekten door kan fietsen.
Ik ben breed, ik heb een beetje ruimte nodig.
Normaal gesproken ook geen enkel probleem.Ik verdenk automobilisten er van, dat zij, omdat ik er wat invalidig uitzie, mij extra voorrang verlenen en dat wordt door mij in dank en met een vriendelijke gebaar aanvaard.
Vanmiddag reed ik op het fietspad bij de bushalte Filippijnen.De bus was net vertrokken en er liepen een aantal mensen, met de rijrichting mee, op het fietspad.Daar kon ik dus niet langs.Gebeld en er werd aan de kant gegaan.Prima zover.E?n jongen van een jaar of 18, oordopjes in, bleef echter letterlijk midden op het fietspad lopen.Nog 2x gebeld, geen reaktie.
Dan maar ouderwets. HEEE!
Hij ging aan de kant, maar keek mij zo boos mogelijk aan.Ik zei hem, dat ik al 2x gebeld had, waarop hij een slaande beweging in mijn richting maakte.
Normaal gesproken negeer je zoiets, maar blijf je de hele avond malen, wat je allemaal had willen doen, of willen zeggen.
Nu niet, ik remde meteen, en vroeg, of hij helemaal achterlijk was, om z? naar mij te doen.Het antwoord kwam er op neer, dat ik niet had moeten bellen.Mijn reaktie, dat hij op het fietspad loopt, waar ik behoor te rijden, zoals hij op de stoep behoort te lopen, leidde tot nog wat gemompel en daarna liep hij door. Ik heb het verder maar zo gelaten.
Bellen is goed voor een bijna klap tegen je kop.
Waarden en Normen, we hebben nog een heel lange weg te gaan.
Reageer op deze inzending