Ingezonden door: Made Schagt
31-10-2016

Sint Maarten in Lunetten

Sint Maarten is de schutspatroon van Utrecht. Hij deelde zijn mantel met een bedelaar en werd zo het symbool voor barmhartigheid en solidariteit.
In 2016 viert Utrecht zijn 1700ste geboortedag. Vandaar dit jaar maar liefst een hele week feest in Utrecht.

Sinds 2001 is in Utrecht het Sint Maartenberaad actief. Wijkactiviteiten rondom Sint Maarten worden door het Sint Maartenberaad gestimuleerd.

Ook in Lunetten wordt Sint Maarten jaarlijks gevierd. Meest in het oog springend is de jaarlijkse lampiontocht van groepjes kinderen door Lunettense wijken. Deze kinderen doen hun uiterste best om zo mooi mogelijk Sint Maartenliedjes te zingen. Om daarna iets lekkers uit de mand te mogen pakken.

Wilt u kinderen aan uw deur ontvangen? Maak dat kenbaar door een kaars voor het raam, een fakkel of pompoen in de tuin, of spannende versiering aan de gevel.

In de WADDENBUURT vindt de jaarlijkse lampiontocht plaats tussen 18.30 uur en 19.30 uur.
Tussen 18.00 uur t/m 20.00 uur is op de doodlopende zijstraat van Engelsmanplaat (plek van de kinderkerstmarkt) een kraampje ingericht. Gezellig verlicht, met tafels en zitjes, een knisperende vuurkorf en Sint Maartenmuziek.
Voor kinderen is er gratis warme chocolademelk, voor ouders koffie of thee. Een leuke plek dus om te starten, om even langs te lopen of om af te sluiten.

De mooiste zelfgemaakte lampion wordt om 19.45 uur beloond met een prijs!

In jullie wijkdeel geen Lampiontocht? Kom gezellig langs op de Engelsmanplaat! Vorig jaar een gezellige drukte!

We vragen dit jaar aandacht voor het Ronald McDonalds Kinderfonds.

Voor meer informatie: 06 - 20540553 (Henry) / 030 - 2871208 (Wendy)