Ingezonden door: Made Schagt
13-11-2016

Sint Maartenviering op de Engelsmanplaat positief verlopen

Afgelopen week vierde Utrecht de 1700-ste geboortedag van Sint Maarten. Wijkactiviteiten rondom Sint Maarten worden door het Utrechtse Sint Maartenberaad gestimuleerd.
In wijkgebied De Wadden werd afgelopen vrijdag de lampiontocht alweer voor de 11e keer gehouden. In de wijk was geflyerd en op de Engelsmanplaat was wederom een feestelijk verlicht Sint Maarten-kraampje ingericht, waar onder meer gratis chocolademelk, koffie en thee te verkrijgen was.
Kinderen en ouders konden rondom een houtvuur onder meer luisteren naar gitaarmuziek en zang van Michael ter Haar. Ook zongen JuliŽnne, Wietske, Marie en Sanne (Spits, klas 5B) op school ingestudeerde Sint Maarten-liedjes.
Om 19.45 zijn prijzen uitgereikt voor de mooiste zelfgemaakte lampions. Linde (schaaplampion) en Sven ('lief-spookje-lampion') gingen trots met een kerstknutselboek en waskrijt-stiften naar huis.
'Wij kijken terug op een zeer gezellig verlopen Sint Maartenactiviteit', zegt Henry van Houten. 'Het weer zat erg mee en dat heeft zeker bijgedragen aan aantal bezoekers van ons Sint Maarten-kraampje. Via het Sint Maarten Beraad vernamen wij dat de diverse Sint Maarten-activiteiten in de stad dit jaar sterk bezocht zijn. Ook wij hebben dit jaar meer bezoekers mogen ontvangen. Wij hebben wederom zeer positieve terugkoppelingen ontvangen op ons jaarlijks Sint Maarten-initiatief. Daar zijn wij best wel trots op! Volgend jaar dus weer een Sint Maarten-lampiontocht in de Waddenbuurt. En het Sint Maarten-kraampje op de Engelsmanplaat!', zo sluit Henry van Houten af.