Ingezonden door: Angela Gallé
29-11-2016

Nee, er is geen besluit genomen tot verbreding A27

*Er Is Geen Besluit genomen over de Verbreding van de A27*

Dit ter geruststelling na de halfjaarlijkse persberichten van de minister vandaag.

De situatie op 29 november is voor de minister nog precies hetzelfde als op 28 november.
Ze heeft haar onderzoeken niet af, het juridische Tracébesluit is nog niet genomen dus geen paniek.
Ze heeft erkend dat er ook nog geen juridische verplichtingen zijn aangegaan, dus financieel/juridisch kan alles gewoon nog gestopt worden. Ze wilde niet zeggen hoeveel geld er al uitgegeven was aan de voorbereidingen. Voor ander projecten kon dat direct gezegd worden, maar hier was die informatie niet beschikbaar.

En als ze het Tracébesluit nog wel zou nemen voor de verkiezingen dan is het onwaar dat het dan nooit meer teruggedraaid kan worden. Dus we hoeven ons niet in te laten pakken door haar halfjaarlijkse mantra.

Voor degenen die 1,2 miljard euro willen besparen is er goed nieuws, want heel groot deel van de tijd van het Infrastructuur-overleg op 28 november in Den Haag ging over de planstudie "Ring Utrecht", zoals het voorgenomen besluit heet.

Het heeft écht altijd zin om je op diverse manieren tegen de verbreding uit te spreken want we zijn al ruim 8 jaar succesvol in het naar boven brengen van échte informatie. Dus juist die meer dan 8000 handtekeningen waren fantastisch en indrukwekkend!

En overigens zijn in al die jaren ook veel bewoners Rijkswaterstaat en Utrecht-Oost van dienst geweest om de verbredings-ontwerpen die er lagen van verbeteringen te voorzien. We hebben dus niet alleen "dwarsgelegen" als je het zo zou willen noemen, maar ook nog voor de zeurende Utrechters die niet tegen de verbreding zijn, geprobeerd slimme oplossingen te laten creeëren. En wat betere geluidsmaatregelen bijvoorbeeld.

Dus denk niet dat het een paar overjarige hippies zijn die graag dwarsliggen, het is een serieuze, inhoudelijke, politieke discussie over ontzettend veel geld (1.2 miljard), risico's, bouwoverlast, bouwbelangen, file-rijder-misleiding, politiek-duikgedrag; de planstudie Ring Utrecht heeft alle elementen in zich die we kennen van mislukte bouwprojecten (Noord-Zuid lijn), budgetten die drie keer over de kop gingen (Betuwelijn) en parlementaire enquêtes (Fyra).

Met vriendelijke groet,
Angela

https://www.snelwegen-utrecht.nl/

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 01-12-2016 schreef Judith:

Top, blij met jullie inzet. Hartelijk dank voor de reeds gedane moeite en vertrekken van de juiste informatie!!