Ingezonden door: Ingenieur
03-01-2017

Naast mooie ijsvogel helaas ook weer een bromtoon gesignaleerd

Naast een mooie ijsvogel is er helaas ook weer een nachtelijke bromtoon in Lunetten gesignaleerd. Deze brom duurt meestal 4 tot 30 minuten, maar niet iedereen kan deze waarnemen.

Verschillende meetstations hebben in Lunetten de bromtoon ook geregistreerd, zie https://i.imgur.com/fkVF1CG.jpg Ter referentie van de toonhoogte, het klinkt ongeveer als https://clyp.it/hir4su33 Volgens mij zijn het niet de 'usual suspects' Aristo, Woudstede of het pand van ARBO, maar we zijn nog aan het uitzoeken welke industrieel verwarmingssysteem de boosdoener is.

Wie ondervind er ook hinder van en zou eventueel voor een paar nachten een volledig geautomatiseerd meetstation te gast willen hebben?

Reageer op deze inzending
Op 22-01-2017 schreef Frank:

Vorige week midden in de nacht had ik er veel last van, ben er wakker door geworden en kon niet meer in slaap komen. Mocht het frequenter voorkomen dan laat ik het weten!
Op 23-01-2017 schreef Ingenieur:

Zie ook de post in Prikbord Lunetten op Facebook.

Heb je een datum en ongeveer een tijdstip? Misschien kan ik wat terugvinden in de metingen.
Op 03-02-2017 schreef M.M.C.C. van der Mee:

Sinds 4 weken heb ik ongeveer om de 2 dagen een enorme bromtoon c.q. lawaai.
Het is ongeveer rond de 50 db.De laatse " brom" is gisteravond om 18.00 uur begonnen en duurt tot op heden 20.00 uur voort. Portaal , waar deze appartementen onder vallen, zou nog contact met mij opnemen.
Het mechanische ventilatie systeem is in orde bevonden.
In een krantenartikel las ik dat de windmolens van Eneco de bron zouden zijn.
Graag jullie advies
Met vriendelijke groet,
Marianne van der Mee.
Op 06-02-2017 schreef MMCC van Mee:

 weer de hele nacht en op dit moment hinderlijke bromtoon in lunetten!
Op 06-02-2017 schreef Ingenieur:

Mocht je afgelopen dagen ook de bromtoon in Lunetten hebben gehoord, geef deze a.u.b. door aan de gemeente via deze website zodat er actie ondernomen wordt. Zonder meldingen, ook al zijn ze vaag, gaat er niets gebeuren.
Op 11-09-2017 schreef Daan:

Zie de uitzending van De Monitor van 10/09/2017. Het zouden de windmolens van Eneco kunnen zijn, immers draagt LFG kilometers. Dat geluid zit voornamelijk op 110-160 Hertz