Ingezonden door: Hannah
12-05-2017

Welke basisschool?

Ik wist niet dat de keuze voor een basisschool zo lastig kan zijn. Met een zoontje van bijna tweeŽnhalf is het tijd om die keuze te maken. Inmiddels heb ik al vier scholen bezocht: De Spits, de Klim, de Hoge raven en de Da Costa school in Hoograven. De Hoge raven valt helaas af deze was naar mijn mening niet divers qua leerlingen hoewel de school dus wel in een gemengde wijk staat. Da Costa gaf een vrij goede indruk maar ik vraag me af of een school in een andere wijk wel zo praktisch is. Ook al is het een klein stukje fietsen er zal toch elke dag, acht jaar ( of langer) gefietst moeten worden naar een andere wijk. Ook het spelen bij vriendjes zal misschien een probleem worden?De Spits gaf over het algemeen ook een goede indruk af maar wat een grote school, maar liefs 540 leerlingen! Dit biedt aan de andere kant ook voordelen omdat er meer ruimte zal zijn voor het niet gemiddelde kind? Maar ik vond het ook echt chaotisch en druk ogen. Er wordt wel meer aandacht besteedt aan de niet standaard schoolse vakken en daar zal waarschijnlijk ook wel meer geld voor zijn.De Klim telt 250 leerlingen en kwam gemoedelijk over maar ook wat saai. Er worden naar mijn idee weinig activiteiten geboden en ik kreeg de indruk dat het een school is voor de meer gemiddelde leerling. Als je meer uitdaging of juist meer zorg nodig hebt val je misschien wel buiten de boot. Maar het openbare karakter en de schoolgrootte spreken mij wel aan, wellicht wordt er ook minder gepest of is er in elk geval daar meer toezicht op.Kortom ik vind het erg lastig en mijn gevoel gaat alle kanten op. Ik heb bij geen enkele school een "dit wordt 'm" gevoel gehad. Wel allemaal een vrij positief gevoel. Maar ik weet het dus niet. Wie deelt zijn ervaringen met mij?Reageer op deze inzending
Op 14-05-2017 schreef Jan-Willem:

Beste Hannah,

Zelf heb ik een jaar of 5 geleden op de Kohnstamschool (openbaar, wel oud gebouw) de TSO (tussenschoolse opvang) gedaan. Deze school is dicht bij de Koningsweg (bij de Intratuin). Is dat misschien ook een optie? Ik vond dat er leuke kinderen op zaten en dat een leuke sfeer heerste.

Een school die ik ook niet genoemd zie worden is "de Baanbreker". Daar heb ik zelf op gezeten, maar die vind ik vroeger wat meer voor de "gemiddelde leerling" en heeft het Christendom hoog in het vaandel staan. Ik ben inmiddels 34 dus het vergelijken met nu kan natuurlijk afwijken. Toen zaten de pestkoppen op "de Klim". "De Spits" groeide toen al uit zijn voegen en leende lokalen bij de Baanbreker.

Groet, Jan-Willem
Op 16-05-2017 schreef Remko:

Lastig om daar iemand in te adviseren: Het gaat uiteindelijk echt om het gevoel dat je hebt.
Je opmerking over spelen en vriendjes is wel een terechte denk ik en zeker iets om mee rekening te houden. Misschien geldt dit ook voor BSO?
Je kiest voor een hele lange tijd (minimaal 8 jaar idd en mochten er meer kinderen komen dan nog wat langer).
Op 22-05-2017 schreef Alexandra:

Beste Hannah,
Misschien heb je iets aan dit artikeltje om een keuze te maken. deze website
Op 29-06-2017 schreef Frank:

Ik zou in iedere geval niet voor OBS de Klim gaan. Als ouder zijnde spijt van dat we onze twee kinderen op deze school hebben gezet. Blij dat de jongste nu ook er vanaf gaat. Ze nemen de kinderen niet serieus in bepaalde situaties en doen geen moeite als kind wat rustiger/timide is om ze juist meer te motiveren om verder te ontwikkelen. Tevens drama geweest met iedere keer wisselen van leraren/leraressen. Succes met je keuze.
Op 02-07-2017 schreef Marni:

Wij hebben indertijd (15 jaar terug)gekozen voor de Spits, en daar geen spijt van gehad. Wel groot, maar je doet toch het meeste in de klas, en de grootte zorgt ook voor veel dynamiek en leuke initiatieven.
Een school in de wijk heeft grote voordelen! Niet alleen om te spelen/opvang, maar ook heb ikzelf veel andere ouders in de wijk leren kennen, je bouwt contacten en netwerk op, wat ook nu nog erg leuk is.
Maar stel je vraag ook eens op het Prikbord Lunetten op Facebook, daar heb ik hem vaker voorbij zien komen en hebben ze recente ervaringen. Succes!