Ingezonden door: Made Schagt
29-12-2017

Terugblik Kinderkerstmarkt 2017

Op zondag 17 december 2017 vond de 8e editie plaats van de kinderkerstmarkt aan de Engelsmanplaat. “De kraampjes waren vooraf al snel vergeven”, zegt Marjolein, één van de initiatiefnemers. ”En dat is altijd weer spannend, omdat het weer voorafgaand de kinderkerstmarkt daarin erg bepalend is.”
De 25 kraampjeshouders laten zich echter niet door het wisselvallige weer ontmoedigen en doen uiterst hun best om de kraampjes in echte kerstsfeer te brengen.
“Het is opnieuw een gezellige kinderkerstmarkt geworden”, zo gaat Marjolein verder. “Leuk dat kinderen op de kerstmarkt zelf ook dingen maken en verkopen. En veel van hen doneren een deel van hun ‘winst’ aan een goed doel.”
Het kraampje van Lara (8 jaar) krijgt extra veel bijval. Lara is bezig met een actie voor het Prinses Maxima Centrum (UMC). Lara verkoopt eigen knutsels om daarmee later in het jaar een door haar georganiseerde knutselmiddag in het kinderziekenhuis te financieren. Lara zegt daarover zelfverzekerd: “Mijn broertje heeft in dat ziekenhuis gelegen en ik wil graag wat terug doen”.
Een deel van het programma komt voor rekening van Flex Lunetten. Met behulp van aanstekelijk kerstnummers krijgen de Flexdansers het publiek met gemak in beweging. Ook Thijs (12) maakt veel indruk. Hij speelt op het 'open podium', kerstliederen op een heuse Doedelzak. En de kleinste bezoekers kijken en luisteren geboeid naar het kerstverhaal van Dick Bruna, tijdens het zogenoemde ‘Mini-verhaal-theater’.
“De 8e editie van de Kinderkerstmarkt verliep voor wat betreft het weer gelukkig erg positief. En ten opzicht van vorig jaar hebben wij nog meer bezoekers gehad. Waar onder ook veel uit andere Utrechtse wijken en zelfs van buiten onze stad. In 2018 zet de organisatie zich dan ook graag weer in voor de 9e editie van de Lunettense kinderkerstmarkt. Save the date: zondag 16 december 2018”, zo sluit Marjolein opgewekt af.