Ingezonden door: Hans0405
03-01-2018

Ondergrondse afvalpunten

Begint het jullie ook op te vallen hoe slecht die ondergrondse afvalcontainers eigenlijk werken? Een op de vier keer is er wel een storing of klemt de bak. Vervelend, want dan moet je met je afvalzakken weer terug lopen. Hoe moeilijk is het goed werkende electronica te ontwerpen? Waarom is de inlaatklep kleiner dan een volle afvalzak?

Reageer op deze inzending
Op 05-01-2018 schreef Nico:

Inderdaad regelmatig storing. De gemeente reageert wel op de meldingen, maar niet altijd even adequaat. Wat mij ook opvalt is dat het vuil rondom de afvalstations toeneemt. Los van het feit dat de bakken regelmatig vol (papier en plastic) zitten of niet functioneren (restafval), worden ze door veel bewoners gezien als een plek waar allerlei rotzooi lukraak neergegooid kan worden. Gelukkig ook een enkele keer met een adres van de afzender...
Op 05-01-2018 schreef Maurice:

Dat is niet mijn ervaring bij de afvalcontainer die ik gebruik, die heeft altijd probleemloos gewerkt. Ik heb wel weinig restafval, ik gebruik de container misschien eens in de 6 weken. Wel staan er regelmatig afvalzaken naast, en dat zie ik ook veel bij andere containers.
Op 12-01-2018 schreef Hugo:

Ik sta inderdaad ook regelmatig voor een kapotte container.
Het grootste probleem dat ik er mee heb, is dat een pasje heb dat maar voor 1 container werkt. Ik kan dus direct nergens meer naar toe. Waar komt die flauwekul vandaan ?
Waarom mag ik mijn zakje niet in een andere container stoppen?
Dus ik begrijp dat mensen het zat zijn en de zak ernaast laten staan. Bij de containers bij de flats levert dat direct een vieze en soms gevaarlijke bende op.
Zie normandie bijvoorbeeld. de containers op de hoek furkabaan / lotharingen zijn sinds het begin altijd overstroomt, goor en regelmatig kapot.

ik ben erg voor het idee van ondergrondse containers, maar de huidige implementatie is niet geslaagd.
Op 15-01-2018 schreef Martijn:

Bij de 2 bakken die ik kan gebruiken is de elektronica defect, al maanden, de gemeente heeft die bakken gewoon open gezet. Vol heb ik ze nog nooit meegemaakt, wel dat 1 van de 2 klemt, gelukkig doet die er naast het wel altijd.

@ Hugo: Als je maar tot 1 bak toegang hebt kun je bij de gemeente toegang vragen tot nog een bak. Zie de site van de gemeente, helemaal onderaan: deze website
Op 18-01-2018 schreef Ronald:

Ik woon op een plek waar alle containers aanwezig zijn (papier, plastic en rest afval).
Wat mij opvalt is dat er mensen met auto's komen om even hun karton weg te brengen.
Hierdoor zitten de papier bakken binnen no time vol.
Een paar 100 meter verder is de vuilstort, hoe moeilijk is het om je kartonnen dozen daar heen te brengen i.p.v. te proppen in 1 van de papier containers.
Restafval is tegenwoordig vaak zo dat er een zak klem zit, ik snap niet dat mensen dan ook zulke volle zakken proberen in de containers te gooien terwijl je weet dat de ruimte in de containers kleiner is. (stop het in 2 zakken)
Glasscherven liggen ook meer om de container dan erin. weet niet hoe dit kan, maar toch is het zo.

Aan de gemeente het verzoek om vaker even te vegen rondom die containers zodat het netjes blijft (wordt). De gemeente auto's rijden vaak genoeg langs, maar uitstappen van de bestuurder en zijn collega gebeurd maar zeer zelden, vaak rijden ze gewoon door alsof er niks aan de hand is.
Ook verzoek aan de gemeente adequater te reageren na een melding (bij ons heeft het wel eens bijna een week geduurd nadat de containers geleegd werden ondanks dat er regelmatig gemeente auto's langs rijden.)

Maar ben wel blij met de containers anders moest ik al die bakken ergens in mijn tuintje kwijt.  
Op 26-01-2018 schreef Hans0405:

In de tijd na mijn opmerking hier 3x geweest bij mijn ondergrondse containers. 1e keer: van een bak ontsluit de electronica de klep te kort (je moet er dus heel snel bij zijn). Bij 2e keer werkte de bakken goed, bij 3e keer zat een bak weer klem. Dit systeem levert te veel fouten. De gemeente mag het belastinggeld terug storten.
Op 26-03-2018 schreef Hugo:

Heb ondertussen contact opgenomen met hetnieuweinzamelen
en ik heb nu een alternatief wanneer de container het weer eens begeven heeft.
Bedankt voor de tip !