Ingezonden door: Gertrude (redactie)
05-02-2007

Sandra de Graaf (Portes) verlaat Lunetten

Wie kent haar niet; die vrouw met dat stralende, olijke gezicht in de Musketon?
Sandra de Graaf gaat Lunetten verlaten. Ze heeft bijna 15 jaar in onze wijk gewerkt, de laatste acht jaar als ?vrije tijd volwassenen werker?. Sandra was d? persoon waar je terecht kon met nieuwe idee?n voor de Musketon. En ze was de motor achter tal van activiteiten zoals de jaarlijkse wijkdag, cursussen etc.

Sandra, waarom ga je weg uit de wijk?
Sinds 2 jaar woon ik in Friesland, ik heb daar een baan gevonden die ik leuk genoeg vond om mijn werk in Lunetten voor op te zeggen. Ik word namelijk regioconsulent voor het Astmafonds; ik ga vrijwilligers werven en aansturen voor activiteiten van het Astmafonds, in Noord-Holland, Friesland en Flevoland. Ik heb er heel veel zin in.

Wat is er volgens jou veranderd sinds je in Lunetten begon?
Wat me opviel, was dat ik steeds hoorde ?Er gebeurt niets in de Musketon?. Ik heb me toen voorgenomen om daar wat aan te doen. Nou, ik denk dat dat wel gelukt is. Er zijn nu ontzettend veel activiteiten en initiatieven. Ik heb altijd gezegd: Niet ?k bepaal of een activiteit gaat lukken, dat bepaalt de wijk. Maar iedere activiteit moet een kans krijgen.

Hoe zou je jouw baan als welzijnswerker omschrijven?
Regelen, organiseren en luisteren! Veel mensen zijn naar me toegekomen met vragen en idee?n. Ik zorg ervoor dat de activiteiten tot stand komen. Maar mensen moeten zelf ook hun best doen om de activiteit te laten slagen.
Verder heb ik ook regelmatig mensen persoonlijk geholpen bij het vinden van een passende activiteit voor hen. Ik keek samen met ze naar wat ze leuk vinden en leidde ze ernaar toe.

Vertel eens over de halfjaarlijkse disco...
[Sandra barst in lachen uit.] Het swingfeest bedoel je? Het is een initiatief van ouders van basisschool de Spits. Zij hadden ooit een swingfeest voor vrijwilligers van de school en wilden dat gaan doen voor de hele wijk. Ik heb meteen gezegd: ik zorg dat het kan in de Musketon, en (-zoals het met al dergelijke dingen gaat-) jullie moeten de pr doen. Want dat kan ik niet alleen. De eerste keer (in maart 2004) kwamen er 300 gasten. Om 22 uur was het eerste biervat leeg.... en we hadden geen tweede. Het was geweldig! De swingfeesten erna zijn ook steeds een succes geweest.
[naschrift redactie: het eerstvolgende swingfeest is op zaterdag 3 maart 2007, zie agenda]

Wie wordt jouw opvolger?
Karin Sluijzer, een jonge enthousiaste meid, gaat mijn werk overnemen. Ze kent de wijk Lunetten en is lekker fris. Ik denk dat het goed is dat zij dat gaat doen.

Wat zou je aan alle Lunettenaren willen meegeven?
Blijf komen met nieuwe idee?n, nog veel meer dan ik van jullie gekregen heb! Want alleen op die manier weet Portes welke behoefte er ligt in de wijk!
Lunetten is een dorp, een ontmoetingsplek en moet dat - mijns inziens- blijven. Blijf je druk maken om je buren, blijf boodschappen doen in winkelcentrum Lunetten en blijf komen naar de Musketon!
Portes moet de initiatieven van bewoners blijven stimuleren. Denk aan de lunchconcerten op zondag; dat is zo?n goed idee. Het wordt nu gerund door een groep vrijwillgers, Portes zou dat wel wat meer mogen faciliteren. Samenhang en activiteit in de wijk vind ik voor Lunetten heel belangrijk!


Sandra,
namens alle Lunettenaren; heel erg bedankt voor je inzet en inspiratie
en veel succes met je werk voor het Astmafonds!Reageer op deze inzending
Op 05-02-2007 schreef Jaap Spaargaren:

Dag Sandra, veel sukses in je nieuwe baan en bedankt voor je goede en enthousisate zorg in de tijd dat mijn kinderen onder jouw "regime" vielen.
Op 05-02-2007 schreef jos de putter:

Prima werk sandra, het ga je goed in Fryslan!
Op 06-02-2007 schreef Monica Denneman:

Dag Sandra,
Bedankt voor de fijne samenwerking o.a. bij diverse Wijkdagen en ik wens je heel veel succes in je nieuwe baan. groetjes, Monica.
Op 07-02-2007 schreef Gerda Stam:

Als lid van de activiteitencomm. van de winkeliersvr. heb ik met veel plezier samengewerkt met Sandra. Samen met het BOL, de stadsboerderij en milieupunt Zuid hebben we de wijkdag tot een jaarlijks terugkerend feest gemaakt en na al die jaren is dat tot een traditie uitgegroeid. Met veel energie en plezier heeft Sandra bijgedragen aan de wijkdag, dat zullen we missen!
Namens de winkeliers, maar zeker ook prsoonlijk, wens ik je evenveel vreugde in je nieuwe baan en dank voor de prettige en gezellige tijd!
Op 09-02-2007 schreef sandri sikkema:

leuk stukje sandra !! en wolkom yn fryslan
Op 09-02-2007 schreef marjolijn rijkse:

Hee Sandra, het is je dan toch gelukt! Gefeliciteerd met je nieuwe baan!
Groeten van Marjolijn uit Fort Luna
Op 10-02-2007 schreef Hilda Brandsma:

Ook ik heb Sandra leren kennen. Ik heb Sandra in Zwolle leren kennen waar we samen begonnen zijn aan een studie pedagogiek. Zij uit Heerenveen en ik uit Emmen. Samen met alle studiegenoten werd de studiedag steeds weer een feestje.
Ik weet zeker dat jullie haar erg zullen missen.

Met vriendelijke groet
Hilda Brandsma
Op 15-04-2007 schreef Barbara de Groot:

Jammer voor de Musketon, maar fijn voor jou..Gefeliciteerd...en Paul is ook al weg: de bingo wordt nooit meer zoals het was!!