Ingezonden door: Jaap Spaargaren
06-05-2007

Blijf uit de Salamanderpoel!

Bij de Salamanderpoel is nog niet zoveel te zien.Het ingezaaide groen is nog niet of nauwelijks opgekomen, door de droogte van de afgelopen periode. Ook hebben de Salamanders. Kikkers en Padden de poel, zo te zien, nog niet massaal ontdekt.De houtrand er omheen is bedoeld, om amfibi?n, vogels en insekten een schuilpek te geven.Hij zal nog worden uitgebreid.Toch is het van groot belang, dat de poel met rust wordt gelaten, zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Met de voorspelde regen de komende dagen, zou dat heel snel kunnen gaan.Helaas, lagen er nu een aantal stevige takken in de poel, duidelijk het werk van een hond en zijn eigenaar. Dat is niet de bedoeling!Hondenbezitters hebben het hele park tot hun beschikking om met hun hond te spelen en worden geacht uit de salamaderpoel weg te blijven en de houtrand met rust te laten.Dat is toch niet zo'n moeilijk verzoek?

Reageer op deze inzending
Op 06-05-2007 schreef M. Cat:

Honden hebben niet het hele park om te spelen, maar mogen slechts op bepaalde plekken los lopen. Voor de rest zouden ze aangelijnd moeten zijn. Ik weet niet hoe dat bij de salamanderpoel geregeld is. Feit is dat in heel Lunetten nog nauwelijks een hond aangelijnd wordt en alle overige wandelaars, fieters, spelende kinderen en andere recreanten op deze manier geterroriseerd worden door hondenbezitters die lak aan hun medebewoners hebben. Het zou jammer zijn als de salamanderpoel door gebrek aan discipline niets zou worden.
Op 09-05-2007 schreef Geert de losloper:

Ik stel voor om ook de salamanders en kikkers aan te lijnen. Het kan toch niet zijn dat die beesten zich vrijelijk gaan bewegen b?iten de poel.
Dat is geheel niet de bedoeling.
Waar denk je dat die poel voor is aangelegd zeg!
Op 16-07-2007 schreef Rolf van der Sloot:

Maar wij kunnen ook niet met de hond bovenop de dijk naast de poel lopen want die is weer bestemd voor fietsers....Oftewel, met de hond op de straat, maar daar mag hij ook niet -beep-en...