Ingezonden door: Gertrude Schamin?e-van Driesten
27-12-2003

Interview met Ans en Peter van Veldhuizen (C1000)

Lunetten, 27 december 2003

Pioniers waren ze; Ans en Peter van Veldhuizen. 23 Jaar geleden begonnen ze een C1000-supermarkt in de nieuwbouwwijk Lunetten.

Klanten trekken ging niet vanzelf. De meeste mensen reden voor hun dagelijkse boodschappen naar hun oude vertrouwde supermarkt elders in de stad. Inmiddels is de C1000 niet meer weg te denken uit het winkelcentrum. Het aantal kassa?s is verdubbeld, het vloeroppervlak toegenomen en de openingstijden verruimd. Maar Ans en Peter bleven dezelfde betrokken, gezellige eigenaars. "Soms was het haast te gezellig, we waren een heel hecht team. We zullen ons werk en de medewerkers zeker missen. We willen op deze plaats alle klanten heel hartelijk danken. Zij hebben mede mogelijk gemaakt dat onze C1000 mocht groeien en een goede sfeer had."

Wat gaat er veranderen aan C1000?
Peter: "De indeling en de inrichting van de winkel zullen opnieuw bekeken worden. Schuitema (eigenaar van de C1000-formule) heeft daar idee?n voor. Maar de sfeer zal hetzelfde blijven, want alle medewerkers blijven in dienst. En bedrijfsleider Ron blijft bedrijfsleider."

U (Peter) staat bekend als een wijnkenner. Wat kunnen we van het wijnassortiment verwachten na uw vertrek?
"Het aanbod zal prima blijven, de C1000-formule wil namelijk goede wijnen in de winkel. Maar, het is inderdaad zo dat ik niet meer kan bepalen welke de wijnen in de schappen komen te liggen."

Wat gaat u de komende maanden doen?
(Ans:) "We gaan eerst lekker uitrusten. Daarna op wintersport. En daarna? In ieder geval nog veel meer reizen. Afgelopen jaren hebben we zo ontzetten hard gewerkt, dat we bijna geen tijd hadden om iets voor onszelf te doen. We maakten weken van 50-60 uur en gunden ons bijna geen tijd om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken met de kinderen. Nu kunnen we dat zonder schuldgevoel wel doen!"

Tijdens het interview komen verschillende klanten en oud-medewerkers langs om een bos bloemen af te geven of een hand te drukken.
Peter vertelt: "Een aantal klanten, vooral die van het eerste uur, nam met tranen in de ogen afscheid. Wij waren vaak op de hoogte van hun priv?situatie. Ze vertelden het ons graag. Dat is wel kenmerkend geweest voor die 23 jaar in Lunetten; Veel mensen deelden hun verhalen met ons."

Wat wilt u zeggen tegen de inwoners van Lunetten?
Peter: "We danken iedereen die heeft bijgedragen aan de groei van de C1000. Zonder de klanten was dat natuurlijk nooit gelukt. Het is goed dat in deze wijk een C1000-winkel is gekomen en blijft bestaan. De formule biedt een goed aanbod voor een aantrekkelijke prijs. De C1000 trekt levendigheid aan, wat bijdraagt aan de sfeer van het winkelcentrum. Zonder C1000 was de kans op verpaupering een stuk groter.
We weten dat sommige inwoners niet blij zijn met het verlies van kleinere winkels ten koste van het vloeroppervlak van C1000. Wij zullen in januari 2004 nog met het BOL praten over deze kwestie. Maar wij zijn ervan overtuigd dat het goed is voor het hele winkelcentrum dat de C1000 er is gekomen en zo groot is geworden."

Vertelt u tenslotte nog een mooi verhaal?
Peter: "Er zijn veel anekdotes. Van dieven die op de rolband sprongen tot medewerkers die we flink beet namen. Daarover het volgende verhaal:
Een jaar of 10 geleden wilde het personeel een 1-aprilgrap met ons uithalen. Ik haalde in die tijd de groente nog zelf met een aanhanger. Medewerkers vertelden dat mijn aanhanger gestolen was. En dat ik maar beter aangifte kon doen bij de politie. Ik deed of ik de politie had gebeld, kwam de winkel weer binnen en hoorde ?1 april!?.
Ik speelde mee, maar had ondertussen een grap met de politie verzonnen. De politie kwam en nam de betrokken medewerkers mee voor verhoor. Urenlang moesten ze op het bureau blijven, wegens ?het op het verkeerde been zetten van de politie?. Pas veel later is uitgekomen dat alles doorgestoken kaart was."

Peter en Ans
hartelijk bedankt voor al die jaren gezelligheid en service.
Veel plezier de komende tijd.