Ingezonden door: Andere Peter
05-08-2007

Recreatieplas Laagraven?

Weet iemand eigenlijk hoe het staat met de plannen om van 1 van de 2 plassen Laagraven een recreatieplas te maken? Ik heb het idee dat die plannen al jaren voortsudderen zonder concreet te worden. Een zoekactie via Google leverde niet veel nieuws op. Vage plannen voor crossbaan, afgeketst plan voor naaktstrand. Grontmij schijnt er wat mee te maken hebben, maar ook op hun site staat niets concreets. Er is tegen de snelweg aan een kunstmatige heuvel aangelegd, waarschijnlijk mede om ongevaarlijke rommel te begraven. Het aardige is dat die heuvel er fraai uit begint te zien en meteen een (onbedoelde?) geluidsbarri?re tegen het snelweggeluid vormt.

Ik vind het jammer dat er helemaal niets met die ruimte gebeurt. Ik kan niet inschatten welke kosten ermee gemoeid zouden zijn (bodemverontreiniging?), maar wie daarmet dit mooie weer even rondkijkt, krijgt al snel het gevoel dat er wel iets van te maken valt. Nu de zandafgravingen er gestopt zijn begint er vanzelf een aardig ongerept natuurgebied te ontstaan. Veel watervogels, veel konijnen. Een prettig rustpunt tussen Lunetten, Houten en Nieuwegein. Vanuit die kernen is er vast wel belangstelling voor wat waterrecreatie. Loosdrecht en Maarsseveen zijn ver weg.

Ik zie het wel voor me. De noordelijke plas, met heuvel, voor de natuur, omgeven door parkje met wandelpad. De zuidelijke plas voor recreatie. Een camping is er al. Schoonmaken, strandje aanleggen, speeltuintje, vreettentje, trimbaantje.

Weet iemand hier iets meer van? Of is het net zoiets als die lunchroom op het winkelcentrum , die er toch nooit gaat komen?

Reageer op deze inzending
Op 06-08-2007 schreef Jaap Spaargaren:

Voor zover ik uit de schaarse (kranten) berichten heb begrepen, is de plas langs de snelweg bedoeld voor rekreatie, maar niet voor zwemwater.Er wordt nog zand afgevoerd en aldoende wordt de omgeving ingericht.De plas aan de overkant van de weg naar het Industrieterrein zou wel geschikt zijn om te zwemmen.Het gaat traag, maar het ontwikkeld zich wel.Ook het groen zal even de kans moeten krijgen om zich te ontwikkelen, want anders lig je als rekreant in de blubber.
Op 06-08-2007 schreef jan postma:

als je even het archief aanklikt, en naar pagina 5 gaat: Nog even geduld met de plas Laagraven.
Hier staat alles over de plas... of gebruik deze link: http://www.lunetten.nl/pub/actueel/nieuws.php?id=1948
Op 07-08-2007 schreef Andere Peter:

Dank, Johan, voor dat bericht. Die had ik inderdaad gemist. Mooi kaartje ook. Schema is dus: in zomer 2008 klaar, onder voorbehoud van geen al te natte winter.

Toch staat in dat bericht nog dat aannemers een offerte kunnen indienen. Dat is iets anders dan: de zaak is rond. Ook tav de horecagelegenheid is bv wel de plek bepaald, maar is er (op het moment van dat bericht) nog geen akkoord met een gegadigde.

Een beetje deja-vu. Denk aan die "lunchroom". Daarvan lezen we ook steeds dat het wel rond zal komen, maar niemand overbrugt (met poen) de laatste gaatjes, waarna e.e.a. zich jaren voortsleept.