Ingezonden door: JaapS
18-08-2007

Helicopterlawaai

Een paar keer per week vliegen er over het Zuidelijk deel van Lunetten helicopters. Volgens mij vooral militaire. Dat voegt, bij het lawaai van de snelweg, een aardig stuk herrie toe aan onze wijk.

Ben ik de enige die er hinder van heeft? Is het een idee, om het BOL te verzoeken hiertegen iets te ondernemen?

Reageer;

Reageer op deze inzending
Op 22-08-2007 schreef Yda K:

Een aantal helikopters heeft te maken met de wedstrijden van FC Utrecht. Dit zijn helikopters van de ME die kijken of er geen samenscholingen plaatsvinden. Maar het lijkt me dat dit slechts 1 tot 2 dagen per week is en niet vaker.
Op 23-08-2007 schreef Jaap S:

Ik heb de indruk, dat het om legerheli's gaat, regelmatig zitten er Chinooks ( die dubbelbladigen) tussen.Ik denk eigenlijk dat het een luchtmachtroute is.
Op 26-08-2007 schreef Balen B:

Het luchtruim boven Utrecht maakt deel uit van het militaire luchtruim van vliegbasis Soesterberg. Vandaar dat er zo nu en dan een Chinook kan overkomen. Gelukkig maar, want anders zou het luchtruim boven de stad gebruikt kunnen worden voor de burgerluchtvaart, dwz. dus urenlang elke 3 minuten een vakantiecharter boven je hoofd. Tel je zegeningen Jaap!
Op 26-08-2007 schreef Jaap S:

Ik weet niet wat "gesloten" feitelijk in houdt, maar er vliegen over Utrecht wel degelijk burgervliegtuigen, maar vrij hoog.Let maar eens op, hoe zo nu en dan de lucht dichslibt met condens.
Gezien het zeer gering aantal reakties is de overlast van helicopters kennelijk niet erg groot.
Op 03-09-2007 schreef M. Cat:

Het is mij ook opgevallen, dat er steeds vaker helicopters boven onze wijk cirkelen. Volgens mij zijn het overwegend verkeershelicopters, die het verkeer op de ons omringende wegen in de gaten houden. Maar het zou ook kunnen dat er ergens in de buurt van Utrecht een helicopterhaven is aangelegd.

Gezien het aantal (vaak duidelijk zichtbaar, laagvliegende) burgervliegtuigen dat boven Lunetten vliegt, zal het luchtruim dus open moeten zijn voor al het vliegverkeer.
Op 13-09-2007 schreef No?l Mourik:

Ja ik zie het inderdaat ook vaak.
(Ik zit op school De klim) en ik zie er soms wel als het rond half 11 is meestal wel 5 achterelkaar richting Hoograven vliegen.
Op 08-10-2007 schreef Rob Louws:

Wellicht is het een idee om dit te bespreken met de werkgroep lucht en geluid welke een vergadering houdt op 17 oktober a.s. in de Musketon.
De werkgroep houdt zich bezig met de luchtkwaliteit en geluidsoverlast in de wijk als gevolg van het verkeer rondom de wijk.
Op 08-10-2007 schreef Jaap S:

Goed idee, ik zal mijn opmerking opsturen naar de werkgroep.