Ingezonden door: Anton
21-08-2007

verpaupering winkelcentrum

Hallo mede Lunettenaren,

Wij (mijn zwangere vriendin en ik) wonen sinds een aantal maanden in Lunetten en zijn eigenlijk geschrokken van de verpaupering van het winkelcentrum in Lunetten. Het zou met recht het centrum moeten zijn; een gezellige ontmoeyingsplek maar het lijkt alsof daar niet in geinvesteerd wordt. Overal onkruid, verwaarloosde winkels, achetrstalligonderhoud aan gebouwen. Het leeft naar onze mening niet en dat is erg jammer.

Ik ben benieuwd of meer mensen hier last van hebben. Ook vraag ik me af of er al initiatieven lopen. Wat zouden we er aan kunnen doen..? Bij wie zou ik moeten zijn?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Groeten,

G. Bastiaanse

Reageer op deze inzending
Op 21-08-2007 schreef Jaap S:

Het wordt er inderdaad niet beter op in vergelijking met vroeger.C1000 en AH zijn een stuk groter geworden en erg dominant aanwezig.Er zijn diverse kleine winkeltjes verdwenen, omdat ze het niet konden redden.Nieuwe winkels halen het ook niet altijd en het allervervelendste is de neverending story van de glazen bak, die weer een zomerseizoen leeg heeft gestaan.Wat wel een verbetering is, vind ik, is het straatmeubilair op het plein.Er wordt vaak en gezellig gebruik van gemaakt overdag.Ook de veranderingen aan de kades vind ik een verfraaiing.Ik heb begrepen, dat er bij de Musketon nog autowerende maatregelen worden genomen, zodat we weer gewoon over de stoep kunnen lopen.(Want automobilisten en lossers lijken kollektief kleurenblind als het om gele strepen gaat).
Op 23-08-2007 schreef hein van kruysdijk:

Het BewonersOverleg Lunetten (BOL) heeft goede contacten met het wijkbureau Zuid, de Dienst Stadswerken (de voormalige RHD) van de gemeente en het waterschap.
Ook is er bij BOL een werkgroep die zich bezighoudt met het onderhoud van de openbare ruimte en het groenbeheer in Lunetten.
Geef klachten door aan het wijkbureu of kom eens langs op een BOL bijeenkomst.
De eerstvolgende is op11 september, 20 uur, in de Musketon.
hein van kruysdijk, bol
Op 24-08-2007 schreef Arjan Kleuver:

Ik ben het eens met de topicstarter. Het onkruid groeit tussen de bankjes door. Het wijkbureau heb ik al een keertje gebeld en kreeg toen het antwoord:

"Ja, dat klopt. De gemeente hanteert het cijfer 6 als norm en daar voldoet dit aan"

En inderdaad: die 6 is afgesproken in het College-akkoord. Over een vervolgactie denk ik na.
Op 26-08-2007 schreef Yda K.:

Maar Dienst Stadswerken heeft toch helemaal geen geld meer voor bepaalde onhoudswerkzaamheden? Dus misschien dat er daarom weinig van onderhouden terrecht komt?
Op 30-08-2007 schreef wim vD:

Gisteren is het onkruid op het WC gewied. Zou de Dienst Stadswerken ook deze website lezen of heeft iemand gebeld???
Nu nog het aquarium...
Op 30-08-2007 schreef Jaap S:

Of gewoon de, door bezuinigingen iets te ruim van elkaar afliggende, onderhoudsbeurt?
Op 03-09-2007 schreef M. Cat:

Niet alleen het winkelcentrum dreigt zo kort na de opknapbeurt te verpauperen, de hele wijk gaat er steeds troosterlozer uit zien. Veel onkruid tussen de bestrating, zwerfvuil, gebroken glas, slechte bestrating. En dan heb ik het niet over allerlei criminele activiteiten, zoals die regelmatig op deze site staan.
Op 18-06-2008 schreef Meisje Lunetten:

Ook boven de winkels, waar de woningen zijn, zie ik dat het wit van de afdakjes zo zwart zijn, dat dit zeer armoedig overkomt. Ik erger me er steeds opnieuw weer aan. Ik meen dat ze 5 jaar geleden een keer zijn schoongemaakt. Binnen een half jaar zijn ze al weer zwart. Arme bewoners, die er zelf niet bij kunnen komen.