Ingezonden door: emmy
26-08-2007

glasbak

Beste mensen,
Ik woon hier nu net een half jaar en ik heb de clou van juiste glasbakken (aan de achterkant van het winkelcentrum) nog niet kunnen ontdekken. De bruine glasbak is duidelijk, die heeft een bruine rand, maar dan zijn er nog een of twee andere. Daar doe ik al het groene en witte glas door elkaar in. Dat is niet de bedoeling, want dan komt al het verkeerde glas door elkaar. Maar dat komt gewoon omdat niet duidelijk is, welke glasbak bestemd is voor wit en welke voor groen. Er is geen gekleurde rand bij de overigen.
Dat wilde ik even kwijt.
E.P.Reageer op deze inzending
Op 27-08-2007 schreef Wim vD:

Emmy, tot, denk ik, een half jaar geleden waren er inderdaad 3 kleuren glasbakken: groen, bruin en wit. Je hebt denk ik net pech dat de gemeente om een of andere reden de groene en de witte glasbakken daar heeft vervangen door 2 identieke. De diepere gedachte daarachter weet ik helaas ook niet maar ach, beter een beetje recycling dan helemaal geen.
Op 27-08-2007 schreef Andere Peter:

Hmmm, dit doet een vraag opkomen. Wordt het gekleurde glas wel gescheiden verwerkt? Als dat wel zo is, waarom is er dan vanuit het vervolgproces nooit een signaal gegeven dat deze specifieke bakken een kleurenallegaartje aanleveren?
Op 27-08-2007 schreef Jaap S:

In de enorme hoeveelheid, die zelfs door ??n vrachtauto wordt opgehaald, lijkt het mij niet op te vallen.Het kan natuurlijk wel als opmerking aan het Wijkburo worden doorgegeven.
Op 03-09-2007 schreef Charlotte Winde:

Zit er niet een gekleurde rand om de opening van de bak, waaraan je kunt zien waar het groene, witte en bruine glas in moet?
Op 03-09-2007 schreef Emmy Pinkhoff:

Dat is het hem nou juist. Er is er een met een bruine rand, voor bruin glas en twee zonder een kleur, waar moet dan de groene in en waar de witte?
Op 13-09-2007 schreef No?l Mourik:

Hebben we het over de glasbak voor ''Cafetaria Smulwereld'?'
Op 13-09-2007 schreef emmy pinkhoff:

Ja, die glasbak.
Op 14-09-2007 schreef No?l Mourik:

Ok?.
Volgens mij zit er zon rondje met het bepaalde kleur van het glas dat er in moet.
Of het staat op de voorkant met stickers:

G
R
O
E
N Anders kan je altijd nog de gemeente bellen :D