Ingezonden door: Ria de Jongh
11-01-2004

Afscheid Mevrouw Verboom

LUNETTEN VERLIEST EEN VAN BEKENDSTE GEZICHTEN

Een paar duizend Lunettenaren gingen vorige week na een bezoek aan de Bruna met een flesje rode wijn naar huis. Mevrouw G. Verboom verliet na 22 jaar de zaak en haar zoon Eric en zijn vrouw zetten de winkel met postagentschap voort . Lunetten heeft daarmee een van haar bekendste gezichten verloren. Want een ieder komt wel eens bij Verboom, al is het maar voor een pakje sigaretten of postzegels.
Mevrouw Verboom, maakt op haar laatste werkdag, zaterdag 3 januari, even tijd voor een praatje.
?Ik sta 39 jaar achter een toonbank. Eerst op Kanaleneiland, daarna hier in Lunetten. Het is mooi geweest.? We praten achter de winkel in het kantoortje en daar hangen naast het werkrooster kaarten van klanten, die op deze manier afscheid hebben genomen van mw. Verboom. ?Het is onvoorstelbaar wat voor leuke reactie ik heb gekregen. Het contact is altijd heel goed geweest en daar moet je het toch van hebben, want klanten kunnen ook veel bij een supermarkt halen.?
Daarom wilde ze niet met stille trom vertrekken en heeft maar liefst 3500 flesjes wijn uitgedeeld. Op het etiket dankt ze haar klanten voor het vertrouwen in al die jaren ondervonden.
Mw. Verboom komt uit een echte ondernemersfamilie. Haar ouders hadden een Winkel van Sinkel (kruideniers- en bakkersbedrijf) in Vleuten. Haar man, tien jaar geleden overleden, was geboren in een sigarenzaak aan de Utrechtse Choorstraat. Samen zijn in 1964 met een sigarenzaak met postagentschap aan de Vasco da Gamalaan op Kanaleneiland. In 1981 kregen zij de kans voor zichzelf te beginnen in de nieuwbouwwijk Lunetten.
?Wij waren een van de eerste winkels en het was een heel mooie en drukke tijd in Lunetten.
Wij hebben altijd geprobeerd met de tijd mee te gaan., door verbouwing en verplaatsing van het postagentschap naar een ander pand en de start van een speelgoedwinkel. Uiteindelijk is alles weer bij elkaar gekomen in een nieuw en groter pand.?
Na de dood van haar echtgenoot heeft mevrouw Verboom de zaak met haar zoon Eric voortgezet.
Nu gaat zij dus van haar rust genieten. ?Ik heb veel hobby?s, maar er zal na al die drukke jaren best een stilte vallen?, zegt zij tot slot.
Mw. Verboom wil graag van deze gelegenheid gebruik maken en een ieder heel hartelijk bedanken voor alle leuke en goed reacties die zij de afgelopen tijd van klanten en relaties mocht ontvangen.