Ingezonden door: Gerda Driesser
30-01-2004

VOOR ELKAAR!

In augustus is VOOR ELKAAR ! gestart, een initiatief dat een dienstenruil op gang wil brengen in de wijk Lunetten. Er wonen in deze wijk veel verschillende mensen die met ieders mogelijkheden iets kunnen betekenen VOOR ELKAAR!
Op het speciale prikbord in de hal van de Musketon, het wijcentrum van Lunetten, hangen vraag- en aanbodkaartjes. Alle lunettenaren kunnen daar een dienst aanbieden of vragen. Het is de bedoeling dat gebruikers vervolgens zelf contact met elkaar opnemen.

In de afgelopen maanden hebben een aantal mensen enthousiast gebruik gemaakt van dit initiatief. Zo dacht een bewoner met een ander mee over een trapconstructie naar zolder in ruil voor hulp bij het uitzoeken van boeken. En vond een andere bewoonster via VOOR ELKAAR! iemand die bij haar de appelboom kon snoeien.

VOOR ELKAAR! is een gezamelijk initiatief van de Stichting Wegwijs; De Thuishulpcentrale en de Algemene Hulpdienst Lunetten. Het initiatief is gesubsidieerd door de gemeente in het kader van het Europesche Jaar voor Mensen met een handicap. Als U vragen heeft, kunt U contact opnemen met de Algemene Hulpdienst, telefoon:2885333

Aarzel niet en vul een kaartje in, samen krijg je meer VOOR ELKAAR!