Ingezonden door: Nienke
14-01-2008

IJsvogel!

Hoi,

Op zowel eerste als tweede kerstdag heb ik de ijsvogel weer gezien! In park de Koppel ter hoogte van Tirol, daar waar in de zomer altijd de koeien in de bosjes staan.

Groetjes
Nienke

Reageer op deze inzending
Op 15-01-2008 schreef Martin B:

Leuk! Mooie beestjes. Ik zie ze ook steeds vaker in Lunetten.
Op 22-01-2008 schreef michel j:

Mijn vriendin heeft er ook regelmatig een gezien, en denkt dat het er zelfs twee zijn. Ik heb er in ieder geval een op de foto weten te krijgen bij stadsboerderij de Koppel!
Op 23-01-2008 schreef Martin B.:

re: michel j :

Je vriendin heeft gelijk. Sterker; er vliegen veel meer dan twee IJsvogels in Lunetten. Het beestje begint steeds algemener te worden mede dankzij de zachte winters.
Op een aantal wat rustiger plekken in de direkte omgeving zoals Amelisweerd ,Nieuw Wulven of Fort Vechten zitten er nog veel meer. Tijdens een bezoek aldaar kun je ze bijna niet missen. Leuk om te zien hoe ze jagen op visjes.
Op 20-03-2008 schreef Jaap Renes:

De ijsvogel in Lunetten heeft vorig jaar gebroed en jongen grootgebracht bij fort Lunetten 3. Man, vrouw en 2 jongen (hoewel ijsvogels meestal meer jongen krijgen) waren daar regelmatig te zien, zomer 2007. Of er veel meer ijsvogels in Lunetten zijn, betwijfel ik echter. Inderdaad is hij (zij?) vaak achter het koeienweitje te bespeuren, omdat er daar langs het slootje van die mooie, dichte, overhangende struiken staan. van waaruit hij lekker kab vissen. Maar van ijsvogels is bekend dat ze vaak een groot territorium hebben en ik heb hem (haar?) een aantal keren met raketachtige snelheden van de forten over het Inundatiekanaal richting Koppel zien vliegen, dus ik vermoed dat het dezelfde is.

Jaap