Ingezonden door: de Gelderlander
11-04-2008

Lunetten weer halte Tielse trein

vrijdag, 11 apr 2008 08:59 | Door: de Gelderlander

TIEL/GELDERMALSEN/CULEMBORG - De NS is van plan om vanaf medio december de treindienst Tiel- Utrecht vice versa weer bij station Utrecht Lunetten te laten stoppen. Daar hebben vooral Tielse forenzen baat bij: hun rechtstreekse verbinding met het station aan de zuidzijde van de Domstad verviel vorig jaar december.

Utrecht-Lunetten wordt vooral gebruikt door zakelijke pendelaars; te meer omdat bijvoorbeeld het universiteits annex ziekenhuisterrein De Uithof van daaruit goed bereikbaar is. Het schrappen van de stop op Lunetten voor de treinen van en naar Tiel leidde vorig jaar dan ook tot veel protesten. Maar de NS wil nu de 'Tielse trein' Lunetten weer laten aandoen. "We hebben heel goed naar de dienstregeling gekeken, de laatste maanden. En na veel passen en meten zien we ruimte voor het opnieuw laten stoppen daar", zegt Ingeborg de Boer van NS-Reizigers.

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 11-04-2008 schreef Maurice X:

Dat lijkt misschien aardig, maar als dat betekent dat de stoptrein naar Den Bosch hier niet meer stopt vind ik dat geen vooruitgang. Als eindelijk beide stoptreinen in Lunetten zouden stoppen is dat wel heel goed nieuws!
Op 11-04-2008 schreef j.a. de jong:

hamvraag is natuurlijk. blijft de stoptrein van en naar den bosch ook in lunetten stoppen ? zo ja, dan gaan we van 2 treinen per uur naar 4 treinen per uur (in beide richtingen)
Op 11-04-2008 schreef j.a. de jong:

toen ik daarnet mijn reactieformulier opende stond de bijdrage van maurice er nog niet.
nu lijkt het net alsof ik hem wil verbeteren.
maar we bedoelen hetzelfde.
Op 11-04-2008 schreef redactie lunetten.nl:

Inderdaad j.a.de jong, jullie reacties kwamen binnen twee minuten na elkaar binnen.
Op 15-04-2008 schreef Redactie lunetten.nl:

Een inzender wijst ons op dit artikel:

http://www.deondernemer.nl/artikel/415029/In_herfst_zeker_of_trein_weer_bij_Lunetten_stopt

Samengevat: eerst moet het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer zijn zegen geven aan de nieuwe dienstregeling. Daarna moet ook Prorail ermee instemmen. Dat laatste zal in de herfst gebeuren.