Ingezonden door: Arjan Kleuver
01-06-2008

Eikenprocessierups

De eikenprocessierups is gesignaleerd in Lunetten. Hij komt voor op Vlieland en aan het Houtense pad.Zoals bekend kan die rups voor huidirritatie zorgen en in zeldzame gevallen ook tot ergere klachten. Langs de 'dijk' bij Vlieland spelen vaak kinderen en langs het Houtense pad laten mensen ook hun hond uit. Bewoners moesten het bericht uit het AD/Utrechts Nieuwsblad halen, heb ik gehoord. Ik zal de gemeente vragen om omwonenden in te lichten, maar voor de lezers hier die het nog niet wisten: misschien verstandig om een beetje afstand van de bomen daar te houden.

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 02-06-2008 schreef een ouder:

Dankzij het AD weet ik nu waar mijn plotselinge huiduitslag vandaan komt. Ons hele gezin heeft inmiddlels wel een of meerdere klachten die aan de eikenprocessierups toegeschreven kunnnen worden.

Waarom wordt er zoveel gemeentegeld aan onzinnige kleurige folders die niemand leest uitgegeven en kunnen er niet eens een aantal A4-tjes in de brievenbussen van omwonenden van de besmette bomen gedaan worden?

Inmiddels hangt er een roodwit om een boom. Waarom niet een heel gebied rondom de betreffende bomen afgezet? Dit stukje lint lost niets op en voor de eikenprocessierups ga ik graag een stukje om!
Op 09-06-2008 schreef Elly Langewis:

Vandaar die roodwitte strik om de boom voor mijn huis! Inderdaad een beetje onzinnig als je de omwonenden niet inlicht WAAROM dat lint er zit. Gelukkig heeft mijn familie (nog) nergens last van...

Op 03-07-2008 schreef Arjan Kleuver:

De antwoorden op de schriftelijke vragen die ik aan het College van B&W heb gesteld zijn binnen. In het vervolg komt er in elk geval een wijkbericht in de bus van omwonenden. Los van deze verbetering is er nog wel iets op te merken... Dat zal ik zeker doen voor het volgende seizoen voor de eikenprocessierups weer begint. Liefhebbers kunnen de vragen en de beantwoordling nalezen op www.utrecht.nl. Ga naar 'gemeenteraad' en zoek naar schriftelijke vragen. De die-hard zal ze vinden. :-)