Ingezonden door: Gijsje
15-07-2008

RECREATIEPLAS LAAGRAVEN

Het is nu 15 juli 2008 en de recreatieplas in Laagraven is nog niet open ! Ik meen me te herinneren dat er deze zomer in gezwommen zou kunnen worden.

Reageer op deze inzending
Op 15-07-2008 schreef Ben:

Dat treft: wijkwethouder Robert Giesberts van Utrecht-Zuid (http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=130926)
is of was lid van het Dagelijks Bestuur van Recreatieschap Stichtse Groenlanden (en van het Algemeen Bestuur), dat de opdracht heeft de recreatieplas te ontwikkelen. Die kan hierop dus antwoorden.
Op 15-07-2008 schreef Elly Langewis:

Even googlen op recreatieplas laagraven levert op:
http://www.allesoverutrecht.nl/nieuwsutrecht/2008/april/Half_juni_zwemmen_in_recreatieplas_Laagraven_(2008-04-30).php.
Anders dan de kop doet vermoeden kan er voorlopig niet gezwommen worden:
"In het gebied liggen twee plassen, gescheiden door de Ravensewetering. De eerste plas, de zandafgraving tegen de A12 aan, wordt eind dit jaar opgeleverd maar is niet geschikt om te zwemmen. Het recreatieschap legt er onder meer vissteigers aan. Op het heuvelachtige terrein er omheen komen wandel-, fiets- en ruiterpaden.

De tweede waterpartij is recent gegraven en wordt ingericht als zwemplas met een zandstrand. Oorspronkelijk zou het recreatiegebeid al jaren in gebruik zijn geweest, maar de financi?n zijn pas onlangs rondgekomen. Het recreatieschap wil het gebied na dit jaar verder invullen met een restaurant of een watersportactiviteit."

Na dit jaar dus pas...
Op 16-07-2008 schreef M.Cat:

Afgelopen week stond er nog op in de internet AD een bericht over dat er dit jaar nog niet in de plas gezwommen kan worden omdat hij nog niet klaar is.

Vandaag kwam ik er lang s en zag dat er weer nieuwe zandheuvels waren gemaakt. De zoveeltste zandverplaatsing. Geen wonder dat die plas niet zwemklaar komt, men is al jaren alleen maar zand aan het verplaatsen.
Op 16-07-2008 schreef Gijsje Gijsje:

M.Cat; Bob de Bouwer zou er jaloers van worden !
Op 25-07-2008 schreef zirta Achternaam:

Er wordt rekening gehouden met het broedseizoen, zie het bericht op de site van 16-07
Op 29-07-2008 schreef Claudine K.:

In het Wijknieuws Zuid (nr. 4, juli 2008) dat ik gisteren in mijn brievenbus aantrof staat onder de rubriek "Hoera zomervakantie! Genoeg te doen" dat het vanaf eind mei toegestaan is om te zwemmen. Je zou dan toch denken dat dit op het jaar 2008 slaat....
Op 29-07-2008 schreef G. Gijsje:

Hoezo non-communicatie ?
Op 06-09-2008 schreef Andere Peter:

Het is niet perfect afgezet. De hekken zijn niet onneembaar, of aan de Houtense zijde kun je over een smal houten sluisje lopen. Dan ligt die prachtige zuidplas helemaal open voor je. Brandnetels en distels mijden, maar op een zomeravond is het er prima toeven in de ondergaande zon. De vogels zijn erg wild en tam: ze vliegen al op als ze je op 100m zien naderen. Het maakt je erg bewust van natuur. Men is er wel bezig, al vordert het allemaal traag. Er is bv al een wanelpad rondom die zuidplas aangelegd. En men maakt de omgeving fietsvriendelijker (fietspad wordt aangelegd).