Ingezonden door: Stichting Stade
09-01-2009

Gezocht: lichtpuntje van de week

Wilt u de zaterdagmiddag van een vergeetachtige mevrouw opfleuren?

De Bezoekdienst dementerende of langdurig zieke ouderen zoekt een bezoekvrijwilliger voor een voormalig thuiszorgmedewerkster in Lunetten. Met een kopje koffie, een babbeltje en wat gezelligheid bent u voor haar en haar man het lichtpuntje van de week. Zij krijgt afleiding, hij kan rustig even boodschappen doen. U krijgt scholing, begeleiding en doet levenservaring op. Ook kunt u andere vrijwilligers van Stichting Stade leren kennen.

Interesse? Bel voor meer informatie Ed Korff de Gidts, 030-2361742, mail naar bezoekdienst@stichtingstade.nl of kijk op http://www.stichtingstade.nl


Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 11-01-2009 schreef Basement een en tachtig:

is dat niet een beetje dubbelop? Stade staat toch voor Stichting Tafeltje Dekje? dan is Stichting Stade dus Stichting Stichting Tafeltje Dekje...
Op 12-01-2009 schreef Theo Peeters:

Het komt meer voor:
APK-keuring,
ISBN-nummer...

(sorry voor off topic)
Op 12-01-2009 schreef Stichting Stade:

Beste mensen,

Prachtig gevonden, maar toch staat Stade niet voor Stichting Tafeltje Dekje. Ik kan me wel voorstellen dat mensen dat denken, omdat Stade Maaltijdservice een van onze bekendste projecten is. U kent de busjes met de maaltijden vast wel.

Maar Stichting Stade doet nog veel meer. Stade - het woord komt van te stade komen, ofwel van pas komen, is ontstaan bij de reorganisatie van het Utrechtse welzijnswerk in 1994. Stichting Stade is een verzameling van welzijnsprojecten die voor de hele stad Utrecht werken (in tegenstelling tot de wijkwelzijnsorganisaties, zoals Portes).

Zo runnen we de Bezoekdienst, Buddyzorg en Steunpunt Mantelzorg Utrecht. Op alle middelbare scholen in Utrecht zit ons Schoolmaatschappelijk werk, mensen met vragen rondom zwangerschap, adoptie en seksueel geweld kunnen bij ons project Fiom Utrecht terecht. En er is nog veel meer. Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op www.stichtingstade.nl

Eva-Maria den Balvert
medewerker PR
Stichting Stade
Op 12-01-2009 schreef Basement een en tachtig:

Eva-Maria: hartelijk dank voor je antwoord. Dit geeft mij iig een veel duidelijker beeld van de werkzaamheden. Ik was serieus altijd in de veronderstelling dat Stade de door mij hierboven bedoelde betekenis had.

Theo Peeters: Dat er meerdere mensen zijn die fouten maken wil niet zeggen dat het daarom goed is. PIN-nummer was de eerste die mij te binnenschoten. Dank voor je voorbeelden. Ik gebruik ze graag ;)