Ingezonden door: Wim vD
29-01-2009

Hier komt, lunchroom Fabio....

Iedereen kent deze tekst inmiddels al. Inmiddels denk ik er iedere keer als ik er langs loop, na die komma het woordje "ooit" bij: Hier komt, ooit, lunchroom Fabio. Mijn handen kriebelen...
Want, beste mensen, het is al weer erg lang stil achter dat afgeplakte glas. Is Fabio geveld door de krediet-crisis? Is dit episode zoveel in de lunchroom-soap?

Wanneer kunnen we daar nou eens lunchen?

Reageer op deze inzending
Op 29-01-2009 schreef Remko Achternaam:

Als ik het goed zie dan is de inrichting (inclusief apparatuur) al redelijk op orde. Ook loopt de huur waarschijnlijk al een tijdje. Als de lunchroom al ooit opengaat dan vraag ik me series af of deze aanloopkosten er ooit uit zullen komen.... Ik heb er een zwaar hoofd in.
Op 30-01-2009 schreef Laura Palmer:

Ik wil graag wel even waarschuwen tegen de gevaren die Lunchroom Fabio met zich meebrengt voor ons o zo rustige en groene Lunetten. Het klinkt wel leuk, maar wie deze reactie heeft gelezen zal het met mij eens zijn dat he WC een slechte plek is voor een lunchroom. Beter zou het zijn geweest, om de lunchroom een plekje te geven waar wij er als rechtgeaarde Lunettenaren minder last van zouden hebben, bv in de atoombunker van Lunet IV, of een paar kilometer buiten de bebouwde kom.

Ten eerste gaat de rondweg natuurlijk nog verder dicht slibben, door de enorme extra verkeerstoevoer vanuit andere wijken naar Fabio. De extra files zullen betekenen dat we nog vroeger op moeten staan, vaker moeten tanken en vaker onze ramen moeten lappen (9anslag door fijnstof e.d.). Tevens moeten we rekening houden met de herrie van irritant knisperende papieren broodzakjes. Om nog maar te zwijgen van het gekwaak van alle van heinde en verre toestromende eenden in de Hondsrug-vaart, die hopen op een overvloed van korsten en kruimels. Te vrezen valt bovendien, dat de NS snel zal besluiten tot een spoorverDRIEdubbeling, om aan de reisbehiefte van niet-Lunettense broodjeseters te voldoen, hetgeen onherroepelijk lijdt tot waardedaling van onze huizen. Ook denk ik dat de bijbelse plaag aan broodjeseters al snel hun autos in de hele wijk zullen gaan neerzetten. Ook is bekend dat broodjes aantrekkelijk zijn voor daklozen en junks. Weten jullie trouwens hoeveel fijnstof een bus met broodjeseters produceert? En je weet: het begint met broodjes, maar het eindigt met 3 housefeesten per week! Ongelooflijk dat de gemeente hiermee instemt. Er is trouwens toch al een bakkerij in beide supermarkten? Dus me dunkt dat de broodjeseters al voldoende bediend worden. En reken maar dat ze in de zomer doodleuk hun broodjes in de open lucht gaan eten. Je moet niet denken aan de mengelmoes van vervelende luchtjes die dat met zich meebrengt, om nog maar te zwijgen het vele ongedierte. De muizen ullen er ok zo welig tieren dat er steeds meer zerfkatten naar Lunetten zullen komen en die gaan natuurlijk allemaal in jouw tuintje hun kattendingetje doen. Kortom, die lunchroom leidt tot overlast voor mij.

Ik heb trouwens recht van spreken, want toen ik hier 127 jaar geleden kwam wonen kon ik niet weten dat er een lunchroom bij zuo komen met alle overlast die daarbij hoort, dus daarom ben ik nu tegen elke vorm van ontwikkeling en geluk.

Zo, ik hoop dat ik het gras zodanig voor de voeten van alle notoire klagers heb weggemaaid, dat dit bericht verder van dit type reactie verschoond kan blijven.
Op 30-01-2009 schreef jacqueline verburg:

hoi Wim,
het was mij ook opgevallen, en ook ik ben benieuwd hoe het nou zit. Hopelijk is er iemand die het weet.
Op 30-01-2009 schreef jos de putter:

Toen ik er eind december naar vroeg toen ik een broodje haalde aan de Oude Gracht, vertelde Mario (van broodje Mario) dat Fabio nog een probleem had met de gemeente, maar dat hij twee weken later open zou gaan. Blijkbaar is het probleem nog niet opgelost. Maar geduld is een schone zaak...
Op 30-01-2009 schreef Remko Achternaam:

@Laura:
hartelijk dank, ik heb erg hard gelachen !! ;-)
Op 30-01-2009 schreef Foppe uit Lunetten:

@Laura Palmer: U ziet klagers achter iedere boom. Het is toch algemeen bekend, zie allerlei buurtbijeenkomsten, dat de komst van de lunchroom breed wordt toegejuicht. Ik verheug mij er in ieder geval op de Italiaanse broodjes.
Op 30-01-2009 schreef Wim vD:

Precies en de supermarkten in het WC serveren geen cappucino, zeker niet op een zuid-terras met zon.
Op 30-01-2009 schreef Laura Palmer:

Had ik het er nog dikker bovenop moeten leggen om de knipoog duidelijk te maken?

Dat niemand klaagt over de lunchroom maakt dit lunchroom-bericht juist bij uitstek geschikt om eventjes te misbruiken voor een karikauur van doorsnee-klachten over nieuwigheidjes.

Voor dat misbruik overigens een welgemeend excuus aan de maker van het bericht.
Op 30-01-2009 schreef Wim vD:

die ironie kon toch niemand zijn ontgaan Laura Palmer, bij het geven van zo'n voorzet verwacht ik ook veel inkoppers. Blijf vooral reageren!
Op 30-01-2009 schreef Thieu Achternaam:

Ik hoop dat de lunchroom niet in een al te grote concurrentieslag met Italia komt. De markt is relatief klein, ben benieuwd of er voldoende markt is voor twee Italiaanse eetgelegenheden. Of gaat Fabio een ander type assortiment voeren dat juist mooi aansluit op Italia?

Nou ja, we zullen het hopelijk snel te weten komen!
Op 31-01-2009 schreef tja tja:

broodjes en warme dranken kan je ook halen bij de luie lakei, een super gezellig LUNCHROOM/kroeg etc...want laten we eerlijk zijn. we hebben italia voor de broodjes en pizza en de luie voor een lekkere borrel en ook een lekker broodje en daarnaast hebben we ook nog de snackbar. een lunchroom is altijd welkom en voor het gezicht van het wc ook helemaal niet verkeerd, maar we hadden eigenlijk al genoeg.
het grappige is dat iedereen speculeert over wanneer Fabio open gaat en dat er niemand daadwerkelijk heen gaat, want ik zie toch nog regelmatig mensen daar lopen (moet idd bekennen dat de mensen die ik heb gesproken geen nederlands konden...maar dat ter zake...)
ach ja, met goede hoop dat we tijdens de zomer in de zon op het terras kunnen zitten...
Op 03-02-2009 schreef Remko Achternaam:

@tja tja: wat is er nou precies grappig? UIteraard gaat er niemand naar de lunchroom, die is nl NIET OPEN.
Op 03-02-2009 schreef Thieu A:

Ik denk niet dat je een lunchroom kan vergelijken met een snackbar en een kroeg. Naar de eerste ga je voor een patatje en kroketje en die eet je vervolgens meestal elders op; de kroeg is niet voor iedereen interessant, en zal een deels ander publiek trekken dan een lunchroom.
Op 26-03-2009 schreef herman dad:

met frisse moed stapten we op een normale doordeweekse woensdagmiddag naar de lunchroom om de echte italiaanse keuken te leren kennen. Voor de deur hing een groot plakaat: Gesloten. Geschreven in sierletters. Verder geen toelichtng.

Op deze manier geef ik ze weinig kans.Ik kom niet meer. Via via hoorde ik dat je er geen bier mag drinken want ze hebben geen schenkvergunning. Dat geeft weinig perspectief met de zomer voor de deur.

Ik stel voor dat er een multivlaai of iets dergelijks in deze ruimte komt. Die heeft volgens mij meer overlevingskansen.
Op 29-06-2009 schreef road:

helaas na amper 5 maanden na opening (eerst werd voortreffelijk italiaans keuken geserveerd) is lunchroom "Fabio" gekelderd naar het niveau "fastfood uit het magnetroon" . Jammer...