Ingezonden door: inge
01-02-2009

Bouw kinderdagverblijf.Nieuwbouw kinderdagverblijf Jolie

Kinderdagverblijf Jolie is van plan om aan de Karawanken en Oeral een nieuw kinderdagverblijf te bouwen, met dagopvang voor ruim 100 kinderen en buitenschoolse opvang voor circa 120 kinderen. Omdat in het bestemmingsplan geen rekening is gehouden met een kinderdagverblijf op deze locatie, is voor de bouw een vrijstellingsprocedure nodig. In september 2008 heeft de raadscommissie ingestemd met deze vrijstelling, en in november heeft de provincie aangegeven hier geen bewaar tegen te hebben. De benodigde vrijstelling van het bestemmingsplan en de bouwvergunning zijn nu verleend. Tot eind 2008 kan er nog bezwaar worden gemaakt tegen zowel de bouwvergunning als de velvergunning; daarna worden deze vergunningen onherroepelijk. Naar verwachting begint de bouw van het nieuwe kinderdagverblijf in januari of februari 2009. Wijkbericht (pdf); meer informatie over Kinderdagverblijf Jolie: http://www.kdvjolie.nl.

Mag dat, dat er geen rekening wordt gehouden met beschermde diersoorten ?
Op het stuk grasveld, waarop men wil bouwen, zitten namelijk geregeld egels en deze zijn een beschermd diersoort.

Weet iemand op je op grond daarvan nog wel een bezwaar kunt maken tegen de verleende vergunning voor de bouw ?

Reageer op deze inzending
Op 02-02-2009 schreef j.a. de jong:

in de tekst die je aanhaalt lees ik dat de termijn wel eens verstreken zou kunnen zijn.
ik heb ook een vraag voor jou.
vind je een paar egels belangrijker dan honderden kinderen ?

in het algemeen, niet meer als reactie naar jou: ik krijg sterk de indruk dat de stroperige procedure komt doordat het hier om een prive-kinderdagverblijf gaat.
ik was een keer op een informatieavond over deze nieuwbouw. in de pauze kuierde ik van groepje naar groepje. bij het groepje gemeente-opbouwtypes-wijkbureau hadden ze het alleen maar over hoe rijk hannie reuser is en wat voor een duur huis ze heeft (bezit = diefstal ?).
het gesprek viel meteen stil toen ze in de gaten kregen dat ik ze kon horen.
en dat terwijl jolie goedkoper is per uur dan andere kinderdagverblijven. maar bij die andere zitten natuurlijk ook meer directeuren en stichtingen met directeuren etc.
Op 02-02-2009 schreef Marni V:

Ach, die egels kuieren door de hele wijk, ik zie ze bij ons op het veldje en in de tuin ook wel eens.
Lijkt me geen bezwaar, die gaan wel ergens anders heen.

(Trouwens, auto's zijn een grotere bedreiging voor de egels......)

Op 02-02-2009 schreef inge prive:

Helaas toch al te laat, de bomen zijn sinds vandaag enkel nog geschiedenis.

Ik vind het erger van de bomen en mijn uitzicht dan voor de egels eerlijk gezegd. Maar het sloeg mij te laat in dat die als een bezwaar konden dienen.

Verder ben ik tegen de bouw van een kinderopvang voor mijn deur, omdat 1 mijn uitzicht wordt verpest, 2 die bomen al redelijk oud waren en menig vogels daar hun nest bouwden en 3 , zijn er niet meer dan genoeg kinderdagverblijven in lunetten ?

Ach nu is het te laat en dan maken we maar weer het beste ervan. Het voordeel in het nadeel gaan zien. Ben benieuwd hoe het allemaal gaat worden en hoelang het gaat duren.

groetjes inge
Op 02-02-2009 schreef simone simone:

A. De buurtbewoners zijn ruim op tijd geinformeerd over de plannen en hebben genoeg tijd gehad om te reageren. Ik heb zelf als buurtbewoner geregeld bericht van de gemeente gehad.
B. Er zijn niet genoeg kinderdagverblijven in Lunetten, in Utrecht is de wachttijd 1 tot 1,5 jaar (en dan heb je nog geluk).
C. De nieuwbouw vervangt de oudbouw, dus feitelijk komen er niet 'meer' kinderdagverblijven.
D. Er zijn er wel minder als de nieuwbouw niet door zou gaan en dan worden de wachttijden alleen maar langer.
E. Persoonlijk vind ik het nogal kinderachtig om hier te gaan speculeren over het inkomen van de directrice. Het lijkt me ook een nogal niet ter zake doend argument.
F. In de plannen van de nieuwbouw is rekening gehouden met het behoud van bomen en nieuwe aanplant en de egeltjes zullen daar ongetwijfeld wel weer een plekje vinden
Op 03-02-2009 schreef een moeder:

Er is inderdaad veel te weinig opvang in Utrecht, ook in Lunetten. Onze dochter is in september geboren en hopelijk heeft ze een plekje als ze 1 jaar is terwijl we ons al in april 2008 bij verschillende kinderdagverblijven hebben ingeschreven. Dus hopelijk gaat de nieuwbouw snel van start.
Ik had overigens begrepen dat er wel een buurtbewoner bezwaar had gemaakt tegen het kappen van de bomen. Is het toch doorgegaan?
Op 03-02-2009 schreef Remko Achternaam:

Ik heb gisteren een tijd met mijn zoontje staan kijken, de bomen vielen als luciferhoutjes om. Ik meen me te herinneren dat eea onderaocht was en de bomen te oud/ziek/zwak waren om te bewaren, ze moesten toch om???
Op 03-02-2009 schreef Thieu A:

Het is jammer van de bomen. Ze zijn/waren hoog, en daardoor beeldbepalend. Het veldje er omheen stond vol onkruid, maar ook dat kan mooi zijn. Voor direct omwonenden is het jammer dat het groen plaatsmaakt voor baksteen.

Jolie zit nu in een onmogelijk pand, dus een betere locatie is nodig. Dit stukje Lunetten is op zich leeg, dus kan daar best voor gebruikt worden.

Aandachtspunt is het autoverkeer: de straat loopt namelijk dood, dus er is vrees voor veel auto's die keren en draaien. Aangezien de Oeral een van de drukste fietsroutes in Lunetten is, kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Ik weet overigens niet of dit punt al is opgelost in de definitieve planning, want ik heb de voorbereiding verder niet meer gevolgd.
Op 03-02-2009 schreef Thieu Achternaam:

@ Remko: het zijn wilgen, en die zijn relatief zwak. Alleen al daarom breken ze makkelijk.
Op 04-02-2009 schreef Danny achternaam:

Dag Inge,

Jammer dat u zo reageert op de plannen van uw nieuwbouw. Heeft u net als de egels een zomer/winterslaap gehouden? twee jaar geleden is de gemeente/Jolie begonnen met de verschillende vergunningen. Ook is er onderzoek gedaan naar de staat van de bomen. Jolie heeft ingestemd met het behoud van de gezonde bomen. In het bestemmingsplan worden het aantal bomen herplant. Dit zijn zoals u ook graag ziet gezonde bomen.

Het auto verkeer wordt beperkt door het aanbrengen van een zogehete lus. Hierdoor heeft het fietsverkeer er zeker niet meer last van.

Kortom Jolie zet zich in voor de wijk Lunetten. En om tijdens bijeenkomsten over salarissen te praten van directie is laag bij de grond. Grote armoe is dat.

Groet
Danny
Op 04-02-2009 schreef een ouder:

Jolie heeft zelf gekozen voor de slechte behuizing. Zij hadden ook niet kunnen kiezen voor uitbreiding in een kantoorpand.
Het tekort aan plaatsen op een kinderdagverblijf heeft veelal te maken met dubbele inschrijvingen, is mijn ervaring. Veel ouders schrijven zich bij meerdere chreches in.
Voor Lunetten is de vraag of het tekort te maken heeft met de vele kinderen van buiten Lunetten. Enkele jaren geleden waren de kinderdagverblijven en scholen in Lunetten zeer populair bij niet-lunettenaren. Als dat nog zo is, waarom er dan in Lunetten een uitbreiding gemaakt worden en kan dat dan niet daar waar de meeste kinderen vandaan komen?
Het autoverkeer baart mij zorgen, zeker als ik zie hoe ouders nu bij de lokatie van Jolie Zevenwouden (fout)parkeren.
Ik gun de kinderen een fijn nieuw kinderdagverblijf met een mooie buitenruimte, maar persoonlijk vind ik het erg jammer dat een mooi stukje Lunetten volgebouwd gaat worden.
Op 05-02-2009 schreef danny achternaam:

reactie op "een ouder"!

Een reactie op de door u ingezonden brief.

Jolie heeft er in de jaren '90 voor gekozen zich te vestigen aan de zevenwouden 270. Dit was een kantoorpand en is verbouwd tot kinderdagverblijf dat voldoet (lees voldeed) aan alle wettelijke eisen. Door een wets verandering in 2005 is Jolie verplicht een ander onderkomen te vinden (en reeds gevonden). Jolie is tevens ook verplicht (net als andere wijken) kinderen uit de eigen buurt op te vangen. Dus de wachtltijden zijn zoals in de hele media genoemd worden realistisch.

Het auto verkeer baart u zorgen. Nu rijden de auto's door de wijk heen richting zevenwouden. Nu komt er een pand aan de rand van lunetten en hoeven de auto's de wijk niet meer in.
Kortom "bezwaren" die ongegrond zijn.......klagen om het klagen
Op 05-02-2009 schreef inge prive:

Beste danny,

Jij zegt :

Kortom Jolie zet zich in voor de wijk Lunetten. En om tijdens bijeenkomsten over salarissen te praten van directie is laag bij de grond. Grote armoe is dat.


Reactie: Ik ben het eens dat dit niet on topic is en eerlijk gezegd heb ik er al helemaal geen belang bij te weten wat andere verdienen en hoe.

Maar zou je voortaan willen vermelden aan wie die reactie is ?
Anders komt het over alsof ik een dergelijke mening heb.

Maar ik geef toe dat ik laat was met mijn reactie over de bouw, ik zal zeker niet gaan zitten mokken erover en ben gewoon erg benieuwd hoe het wordt nu.

Niet iedereen heeft een negatieve instelling ;-)

Inge
Op 05-02-2009 schreef bewoners overleg lunetten:

De mening van het BOL is nog te lezen op onze site, onder Actueel/BOL documenten
Op 27-02-2009 schreef een ouder:

In de gemeenteberichten van deze week staat een bericht dat vrijstelling is verleend voor de bouw van het kdv Jolie en dat een bezwaarprpcedure mogelijk is.

Men is echter al met de bouw begonnen!