Ingezonden door: Simone
16-05-2009

Glas op het fietspad

Zojuist, vrijdagavond laat, voor de tweede keer in enkele maanden tijd gesignaleerd (en misschien gebeurt het vaker?): een soort boobytrap van glasscherven op het fietspad in het Beatrixpark, iets voorbij het bruggetje. Het is teveel glas en het ligt te goed verdeeld over het fietspad om 'per ongeluk' daar te liggen. De vorige keer (ook een vrijdagavond) lag het bovendien op ongeveer dezelfde plek. Wat wil iemand daar nou mee bereiken? Wat is de lol van het veroorzaken van lekke banden of bloedende hondenpootjes? Valt hier iets tegen te doen? Heeft iemand deze lolbroek(en) in actie gezien?

Reageer op deze inzending
Op 16-05-2009 schreef Marit:

Ik heb het ook gezien en ben afgestapt omdat ik geen lekke fietsband wilde hebben. Mijn vriendin en ik dachten eigenlijk niet aan een lolbroek. Stel dat iemand kwade bedoelingen heeft? Wij grapten toen een beetje over iemand die in de bosjes zat te wachten tot er 's nachts een meisje zou afstappen. Best een naar en extreem idee en misschien helemaal niet waar. Maar het glas lag in ieder geval in en op de weg.
Op 16-05-2009 schreef Simone:

Ja, die gedachte is ook even door mijn hoofd gegaan. Gelukkig fietste er een groepje scholieren achter mij aan. Het zou wel een beetje een rare methode zijn....
Op 18-05-2009 schreef Johan:

Gelukkig heb ik nog niet een lekke band geconstateerd, maar ik reed vrijdagavond - in het donker - zo hard dat ik het glas niet meer kon ontwijken..

Erg treurige actie inderdaad, ik dacht zelf toch nog aan gewoon wat flauw vandalisme of achteloosheid.

Een beetje hetzelfde waarin ik denk als ik rond de Albert Heijn al dat zwerfafval van de scholieren zie liggen die daar altijd hangen. Ook al betrap je ze op heterdaad, ze schamen zich niet eens...
Op 30-05-2009 schreef een ouder:

Ook vanmorgen lag er weer behoorlijk veel glas op het fietspad door het Beatrixpark.
Op 02-06-2009 schreef Simone:

Zag het er weer uit alsof het er doelbewust was verspreid? Wat een rare actie h?, juist door de herhaling vind ik het best eng.....
Op 02-06-2009 schreef een ouder:

Simone, het lag als een streep over de hele breedte van het fietspad. Een stukje verder lag de onderste helft van een wodkafles.
Afgelopen winter zag ik jongens bij de skatebaan over de hele breedte van het fietspad bevroren aarde leggen in eenzelfde lijn als dat glas. Politie gebeld omdat je er in het donker op de fiets lelijk over kon vallen .Die reageerde dat ze dat maandag aan de gemeente zouden doorgeven om op te ruimen, terwijl het zaterdagavond was!
Op 03-06-2009 schreef Simone:

Ja, dat klinkt precies als de twee keer dat ik het eerder heb gezien. Toen was het na enkele dagen ook wel weggeveegd. Maar blijft de vraag: waarom doet iemand zoiets? Is het de 'lol' van lekke banden of iets ergers? Als het nu ??n keertje gebeurde dan snap ik nog dat het een geintje is, maar de herhaling is een beetje freaky.

Je zou er bijna een paar nachten in het weekend voor in het lange gras gaan posten.....
Op 03-06-2009 schreef Anna:

Ik zou het een goed idee vinden als toch iemand de politie hierover inlicht. Dan hopen dat ze hier wel echt achteraan gaan, door o.a. op vrijdagavond zelf te gaan kijken op betreffende plek.
Op 03-06-2009 schreef een ouder:

Na mijn ervaring met de politie bellen afgelopen winter (en de extra kosten vanwege bellen met mobiel) heb ik weinig zin om weer te bellen. Ik hoor ze al zeggen: we zullen het doorgeven aan de gemeente, die komt het maandag wel opruimen..........