Ingezonden door: paling
26-05-2009

bomen furkabaan

Ik weet niet of het aan de processierups spinselmot of wat dan ook ligt maar ik vind de bomen langs de Furkabaan er behoorlijk kaal bij staan,lijken wel ziek te zijn....weet iemand hier iets over te vertellen??

Reageer op deze inzending
Op 28-05-2009 schreef nimby:

dat viel mij inderdaad ook op. het gaat vooral om de bomen in de buitenste rijen van de weg. zij hebben veel meer zaad gevormd dan de iepen in de binnenrijen. dat zal wel de oorzaak zijn. dit heeft te veel energie gekost.

amsterdamse iepen schijnen ook tamelijk kaal te zijn: http://www.centrum.amsterdam.nl/smartsite.dws?id=27769
Op 29-05-2009 schreef paling:

@Nimby

Bedankt voor het artikel, dit verklaart inderdaad een boel.
Op 30-05-2009 schreef Andere Peter:

Dank voor de link, Nimby, inderdaad interessant. Dit moet bij ons ook zijn gebeurd. Een week of twee geleden lag ploats heel Lunetten bezaaid met die zaden. OOk bij ons ging dat veel plotser en heviger dan normaal, meende ik.
Op 30-05-2009 schreef nimbu:

andere peter, als je erop let, merk je dat elk jaar rond deze tijd de straten besneeuwd zijn met iepenzaadjes. dat is leuk voor de kinderen (en ook voor mij). je kunt hopen zaadjes in de lucht gooien en ze op je neer laten dwarrelen. elk jaar keert het verschijnsel van ruiende en kalende bomen terug.
Op 30-05-2009 schreef Andere Peter:

Ik had de indruk dat het dit jaar heftiger was, dwz dat alles in korte tijd tegelijk naar beneden kwam. Maar inderdaad, misschien was ik dit jaar wel net iets meer op het juiste moment buiten.