Ingezonden door: Steve Monsanto
09-06-2009

Primeur. Valse kaarten Flexdansshow

Afgelopen weekend ( 5 en 6 juni 2009 ) heeft jongerencentrum Muskieto ( onderdeel van welzijnsorganisatie Portes ) haar jaarlijkse Flexdansshow gepresenteerd in de theaterzaal van de Musketon. De twee avonden waren uitverkocht. De show is kennelijk zo populair dat bezoekers die niet over een kaartje meer konden beschilkken het gepresteerd hebben om een aantal kaartjes te vervalsen. Een mooier compilment kun je je niet voorstellen. In de het bijna 30 jarig bestaan van de Musketon was dit een primeur. En toegegeven de vervalsingen waren van bijzonder goede kwaliteit.
Uiteraard zullen wij volgend jaar hiertegen maatregelen nemen. Te denken valt aan een watermerk of een irisscan. Mogelijk kunnen we ook nog DNA van bezoekers afnemen om fraudeurs te kunnen tracheren. Groet steve monsanto
Jongerenwerker Muskieto

Reageer op deze inzending
Op 09-06-2009 schreef een moeder:

Hulde voor de tieners die niet naar de flex-show zijn gegaan met waarschijnlijk valse kaarten. Zij hadden een aantal kaarten nadat het uitverkocht was van iemand gekregen, maar vertrouwden het niet...
Op 10-06-2009 schreef tijger@doegie:

De kaarten in de musk zijn dan ook goed te vervalsen.
Je maakt het wel makkelijk, om deze kaarten te vervalsen. gewoon een kleure papiertje met een gecopieerde tekst erop. tuurlijk dat mensen deze dingen gaan vervalsen. ik heb ook wel eens de gedachte gehad, maar nog nooit uitgevoerd. omdat ik de musk niet wil naaien. maar het is zo simpel. ik denk dat er indd iets op bedacht moet worden om valse kaarten tegen te gaan. misschien is het de eerste keer dat men het door heeft. ook bij het theater moet men denk ik iets gaan bedenken om vervalsingen tegen te gaan.
Op 11-06-2009 schreef nimby:

het is vaak de omgekeerde wereld. laptop gestolen? had je het maar niet in de auto moeten achterlaten. in mekaar geslagen? had je maar niet te hulp moeten schieten. kaartjes vervalst? had de musketon het vervalsen niet zo gemakkelijk moeten maken.