Ingezonden door: Maurice
23-06-2009

Kleine plevier

Een kleine plevier heeft een wel heel ongelukkige plek uitgezocht om te gaan broeden, namelijk tussen de fietsenrekken bij de zuidelijk recreatieplas Laagraven. Het nest bevindt zich in de rode cirkel. Als iemand te dichtbij komt loopt hij van het nest af tot het gevaar geweken is, om dan weer terug op het nest te gaan zitten broeden. Maar hoe dat moet als het echt druk wordt en de hele fietsenstalling gebruikt gaat worden... Ik vrees dat de eitjes dan wel vertrapt zullen worden.

Een gekke plek, nou, eigenlijk niet, want de plevier zoekt altijd zo'n plekje uit in het zand, maakt een klein kuiltje en legt daar de eieren in. Maar hier is dat toch niet geheel geschikt...

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 24-06-2009 schreef Andere Peter:

Hmmm, ja. Ongelukkig. Misschien dat men het nest kan markeren, of een paar meter erom heen de boel kan vrijhouden. Of wellicht kunnen Dierenambulance of Vogelbescherming hier iets mee. Zou het mogelijk zijn dit nest iets te verplaatsen?
Op 24-06-2009 schreef Leena:

Vogelwacht Nieuwegein is wezen kijken naar de situatie. Nest verplaatsen is volgens hen niet mogelijk. Om de nest te beschermen zou je waarschijnlijk een gebied met een straal van 75 meter moeten afzetten. De gemeente zag hier geen kans voor.
Helaas ziet het er slecht uit voor de kleine plevier.
Op 27-06-2009 schreef wil:

ja jammer. Het zou een natuurgebied worden, maar helaas, de plannen zijn gewijzigd, vandaar de fietsenstalling. Dag plevier.
Op 29-06-2009 schreef Remko Achternaam:

De plevier moet de wijwebsite beter lezen: de noordelijke plas is voor de natuur.