Ingezonden door: Rilana
24-06-2009

oversteekplaatsen station lunetten?

Hallo beste mensen,

Van de week ging ik samen met mijn zoontje en zijn klas een stuk door lunetten wandelen. Om te kijken of ouders goed omgaan met kinderen in het verkeer.
Tot ons grote verbazing kwamen we er achter dat je bij station lunetten eigenlijk geen goeie oversteek plaats hebt. Als je van de trein vandaan komt, moet je over het fietspad de berm op en dan de busbaan over. Het is niet overzichtelijk en er wordt ook hard gereden. En dan heb je daar de hangjongeren nog.
Is er iets wat we hier aan kunnen doen??

Vriendelijke groeten rilana

Reageer op deze inzending
Op 24-06-2009 schreef M.Cat:

Wachten op het nieuwe station.

Op 25-06-2009 schreef jacqueline:

voorstel indienen via het leefbaarheidsbudget van de gemeente. zie daarvoor de site van de gemeente of bel het wijkbureau.
Op 26-06-2009 schreef Thieu:

Je kan ook vanuit het station rechtdoor lopen, op de stoep links van het station, langs Altrecht. Dat is de beste route voor kinderen. Ze hoeven dan alleen rekening te houden met het fietspad.

Maar ideaal is de situatie niet, nee. Het is erg onoverzichtelijk, je hebt niet snel door wat een fietspad, busbaan of misschien een doorgang voor auto's is, en van welke kant alles komt aan rijden.
Op 26-06-2009 schreef een ouder:

Nu investeren in een nieuwe oversteek voor 1 persoon, die blijkbaar voor het eerst bij het station komt is weggooien van gemeensschapsgeld.
Immers binnenkort gaat het hele stationsgebied op de schop.
Err zijn genoeg oversteken rondom het station en veiliger wordt het toch niet als de mentaliteit niet veranderd.

Hanggroepen heb je overal, maar dat er nu een groep overdag op het station rondhangt is voor nieuw. Misschien de scholieren bij de nabij gelegen middelbare school voor hanggroep aangezien?
De meeste hanggroepjongeren hangen alleen maar, niets om bang voor te zijn.
Op 27-06-2009 schreef Beagle Beagle:

@ouder.
Toch eens beter lezen het ging niet om 1 persoon maar om een klasje voorschoolseopvang van een groep kindern van 2 jr die verkeersles kreeg door lunetten
Misschien moeten de bewoners van lunetten dit vaker doen met een groep kinderen want dan ga je tegen sommige dingen anders tegen aankijken.[ misschien wat voor jouw M.cat of wacht je liever tot het nieuwe station 2015]

En over hangjongeren bij het station ik weet niet of u daar goed oplet meneer
maar daar word gedeald dit zijn niet zo maar hangjongeren.[ misschien zijn er 2 groepen dat de 1 niks doet] maar de anderegroep doet zeker wat.

Maar ik loop soms niet graag met me honden daar.
Op 21-08-2009 schreef Ihsan:

Tja het station is volgens mij al hetzelfde sinds ik geboren ben op de Vesuvius...21 jaar geleden. Op vernieuwing is het dus maar wachten tot het nieuwe station/plein etc. Die hangjongeren hangen daar ook al sinds ik 7 jaar geleden tegenover het altrecht (naast het station) kwam wonen. Sommige dingen veranderen niet. Niet dat ik me ooit onveilig heb gevoelt in Lunetten (of in ?berhaupt in Utrecht). Of ze dealen weet ik niet maar het zou me niet verbazen, al die kinderen van de streng christelijke school de Passie willen natuurlijk wel wat spanning in hun leven brengen.