Ingezonden door: Eef
09-09-2009

Cursus aanbod jongeren

Tot mijn grote schrik heb ikvernomen dat wegens bezuinigingen van de Gemeente Utrecht de subsidies op cursussen vanuit Portes stopgezet worden. Dat betekent dat er in de eerste plaats een heleboel cursussen voor jongeren waarschijnlijk gewoonweg geschrapt gaan worden en in de tweede plaats worden de cursussen die nog wel doorgaan duurder. Mijn dochter - en met haar zoveel dochters in onze wijk - wil graag weer op Flex. De inschrijving is elk jaar weer een drama met grote teleurstellingen, egocentrische acties van ouders, maar ook met veel vreugde als je kind mee mag doen. Een ontroerende eindshow en trotse kinderen. Flex is ook zo mooi omdat je weet dat er kinderen aan mee kunnen doen die misschien niet zoveel geld hebben of die via jeugdzorg of school een plaatsing krijgen. Je ziet die kinderen genieten en groeien.
Dit alles gaat misschien wel verdwijnen.
In deze maatrschappij is het toch al steeds meer ieder voor zich, het recht van de sterksten en de rijksten. Ik vind het schrijnend dat het in een maatschappelijk betrokken wijk als ons Lunetten ook steeds meer aan de orde van de dag lijkt.
Kortom: wat vinden jullie en moeten we niet actie ondernemen?Reageer op deze inzending
Op 10-09-2009 schreef j.a. de jong:

het geld gaat nu naar probleemjongeren. lees bijvoorbeeld http://www.nu.nl/algemeen/2078886/miljoenensubsidie-voor-probleemjongeren.html

verder moet er de komende jaren worden ingeteerd omdat dhr. bos de banken gered heeft.

jammer.
Op 10-09-2009 schreef Corus:

De gemeente geeft het geld blijkbaar liever uit aan speeltoestellen die nauwelijks gebruikt worden en moskeeloketten in Overvecht waar blijkbaar niemand op af komt. En niet te vergeten die o zo belangrijke maar vooral dure adviseur Luchtkwaliteit!

Een kwestie van prioriteiten stellen, je kan een Euro maar 1x uitgeven.